Το 8ο βιβλίο του "Χάρι Πότερ" έρχεται με το "Harry Potter and the Cursed Child - Χάρι Πότερ και το Καταραμένο Παιδί" της J.K. Rowling στις 31 Ιουλίου


Γεια σας αγαπητοί αναγνώστες!!!


  Πριν δυο μέρες ανακοινώθηκε κάτι που έκανε όλο τον κόσμο άνω κάτω και ειδικότερα τους fans της αξεπέραστης σειράς “Harry Potter – Χάρι Πότερ”, οι οποίοι πλέον έχουν κυριαρχήσει παντού. Αυτό συνέβη επειδή ανακοινώθηκε η κυκλοφορία  του 8ου βιβλίου με τις περιπέτειες του αγοριού που επέζησε.  Παιδιά, το όνειρο μας έγινε πραγματικότητα. Οι εκλιπαρήσεις και η αγάπη μας για αυτήν την σειρά, η οποία έκανε τους περισσότερους, όπως εμένα, αυτό που είναι σήμερα, έπιασαν επιτέλους τόπο. Έπειτα από 7α εκπληκτικά βιβλία, 10α χρόνια μαγείας, 4.000 λέξεις και απεριόριστες ώρες μιλώντας για αυτά και σκεπτόμενοι πιθανές εκδοχές του μέλλοντος χαρακτήρων που άγγιξαν την καρδιά μας που άγγιξαν την καρδιά μας, επιτέλους, έφτασε η στιγμή που θα αποκτήσουμε την πολυπόθητη συνέχεια, την οποία σχεδόν όλοι μας περιμέναμε για σχεδόν 10α χρόνια. Στο Αζκαμπάν! Που ουσιαστικά για εμάς είναι ο Μάγκλ κόσμος.




  Σε μια παλαιότερη μου ανάρτηση σας είχα μιλήσει για το θεατρικό έργο "Harry Potter and the Cursed Child - Χάρι Πότερ και το Καταραμένο Παιδί", την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ. Η παραγωγή και η βασίλισσα J.K. Rowling κατανόησαν πως δεν έχουν όλοι η fans την δυνατότητα να πάνε στην Αγγλία για να δουν το πρώτο μέρος της παράστασης, το οποίο κάνει πρεμιέρα στις 30 Ιουλίου του 2016. Για αυτό αποφάσισαν να εκδώσουν ένα ομότιτλο βιβλίο, το οποίο θα μας παρουσιάζει την ίδια ιστορία αλλά πιστεύω πως θα είναι ακόμα καλύτερο επειδή η γραφή της Rowling δεν συγκρίνεται με τίποτα άλλο. Θεωρώ πως αυτή η ιδέα τους ήταν ιδιοφυής. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μονάχα θα έχουμε στα χέρια μας την ιστορία για το τι έγινε 19α χρόνια μετά, κάτι που σχεδόν όλοι περίμεναν αλλά το είχαν στο μυαλό τους ως ένα ανεκπλήρωτο όνειρο, αλλά γιατί έτσι ταυτόχρονα προωθούν ακόμα περισσότερο την αναμενόμενη παράσταση.



  Το βιβλίο "Harry Potter and the Cursed Child - Χάρι Πότερ και το Καταραμένο Παιδί" θα εκδοθεί και επίσημα στις 31 Ιουλίου, μία μέρα μετά την πρεμιέρα. Το ξέρω πως για κάθε αληθινό Potterheader που θα διαβάσει αυτήν την ανάρτηση, αυτή η ημερομηνία θα μοιάζει ως μια αιωνιότητα μακριά και ένα σκέτο βασανιστήριο. Έτσι νιώθω και εγώ. Σκεφτείτε όμως αλλιώς. Τι σημαίνει για το Fandom "Χάρι Πότερ" αυτή η ημερομηνία; Καλά μαντέψατε, πιθανότατα. Είναι η ημέρα που γεννήθηκε το αγόρι με την αστραπή στο μέτωπο που έμελε να αλλάξει τα πάντα στο πέρασμα του. O Εκλεκτός του κόσμου του αλλά και της καρδιάς μας. Είναι λες και τα προσχεδίασαν όλα από πριν. Λες και το έκαναν επίτηδες. Η γέννηση και η μεγάλη επιστροφή την ίδια ημέρα. Απλά εύχομαι να είχα τώρα στο βιβλίο στα χέρια μου επειδή πιστέψτε με, δεν θα μπορούσε τίποτα να με κάνει ποιο χαρούμενη.




Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Based on an original new story by J.K. Rowling, Jack Thorne and John Tiffany, Harry Potter and the Cursed Child, a new play by Jack Thorne, is the first official Harry Potter story to be presented on stage. It will receive its world premiere in London’s West End on 30th July 2016.



It was always difficult being Harry Potter and it isn’t much easier now that he is an overworked employee of the Ministry of Magic, a husband, and father of three school-age children.



While Harry grapples with a past that refuses to stay where it belongs, his youngest son Albus must struggle with the weight of a family legacy he never wanted. As past and present fuse ominously, both father and son learn the uncomfortable truth: sometimes darkness comes from unexpected places.




  Από την στιγμή που ανακοινώθηκε η κυκλοφορία του βιβλίου αυτού, το μυαλό μου έχει "καεί" από τις θεωρίες για το τι μπορεί να συμβεί στην νέα περιπέτεια του παιδικού μας ήρωα.  Κατά πρώτον, είμαι σίγουρη ότι θα βλέπουμε όλα τα γεγονότα μέσα από δυο οπτικές γωνίες, οι οποίες θα είναι του Χάρι και του Άλμπουμς Σέβερους. Ακόμα, πιστεύω πως ο Άλμπουμς, πιθανότατα, θα περάσει στο Σλίθεριν. Πάντα τον οραματιζόμουν ως ένα γνήσιο Γκρίφιντορ, να στέκεται δίπλα στο πορτρέτο της Χοντρής Κυρίας και να έχει μια αξέχαστη Μαγκόναγκαρ πάντα στο πλάι τους ως μια δεύτερη μητέρα. Αυτή η φαντασίωση που είχα δημιουργήσει δεν ήταν λόγο της καταγωγής του αλλά γιατί είχε ένα αξιοσημείωτο ενδιαφέρον και αγωνιούσε για τον κοιτώνα του, κάτι που μου θύμιζε εντελώς τον Χάρι. Θα αναρωτιέστε, γιατί να καταδικάσω τον Άλμπουμς στο Σλίθεριν αλλά εγώ πιστεύω πως δεν θα ήταν άσχημο να πάει εκεί. Αντίθετα, από τότε που ήμουν πολύ μικρή είχα την θεωρεία ότι οι Γκρίφιντορς και οι Σλίθερινς μοιάζουν πάρα πολύ και για αυτό συχνά – πυκνά το Καπέλο της Επιλογής μπερδευόταν, ατράνταχτα παραδείγματα ο καθηγητής Σνείπ και ο Μέρλιν, και για αυτό οι συγκεκριμένοι δυο κοιτώνες είχαν αυτήν την διαμάχη μεταξύ τους, από την αρχή του χρόνου. Ακόμα, πιστεύω πως ο Άλμπουμς θα πάει εκεί επειδή στην περίληψη αναφέρει πως σκοτάδι έρχεται από τα σημεία που ποτέ δεν μπορούσες να φανταστείς. Όπου όπως και να πάει, εγώ θα είμαι υπερήφανη για αυτόν επειδή κάνει τις δικές του επιλογές.




  Επιπρόσθετα, αν τελικά ο Άλμπουμς καταφέρει να κατονομαστεί Γκρίφιντορ, νομίζω πως θα κάνει παρέα και με κάποια παιδιά από το Σλίθεριν, και έχω την διαίσθηση πως ένας από αυτούς θα είναι ο Σκορπιός, ο οποίος είναι γιός του Ντράκο Μαλφοι, αλλά κάποιος από τις νέες του φιλίες, ανεξαιρέτως κοιτών, πιθανότατα θα τον προδώσει, εξού και το σκοτάδι. Νομίζω, επίσης, πως σε αυτό το βιβλίο, το οποίο η Rowling έχει πει πως δεν είναι κανονικό novel, θα δούμε τον Χάρι μπερδεμένο με τα παιδιά του γιατί αρχίζουν να μπαίνουν στην εφηβεία και φοβισμένο επειδή ξέρει πως οι περιπέτειες του έχουν ήδη γίνει θρύλοι αλλά δεν γνωρίζει τι αντίχτυπο θα έχουν αυτές στον Άλμπουμς. Με τον Τζέιμς δεν νομίζω να έχει ανάλογο προβληματισμό γιατί ο πρωτότοκος γιός του μοιάζει σαν μια ένωση του Χάρι, του συνονόματου παππού του και του θείου του, Φρέντ Ουέσλι. Ή του λάχιστον αυτήν την εικ΄να έχω σχηματίσει μέχρι τώρα. Με άλλα λόγια, ο Τζέιμς Σείριος Πότερ μοιάζει με μια προσωπικότητα που κυνηγάει τους μπελάδες και την φασαρία ενώ, αντίθετα, ο Άλμπουμς έχει περισσότερο το στιλ του Χάρι. Δηλαδή, και χωρίς να κάνει απολύτως τίποτα, οι μπελάδες τον αναζητούν σαν μαγνήτης. Τέλος, θεωρώ, και έχω βάσιμες υποψίες, πως θα δοθεί στον Χάρι θέση για ανώτερη θέση στην δουλειά του, με πολύ εξουσία αλλά πιθανότατα θα διστάσει να την πάρει σκεπτόμενος τις συνέπειες και το ότι είναι ευτυχισμένος ως Αρχηγός στο τμήμα Χρυσοχόων.




  Τώρα θα σκέπτεστε, όλα αυτά είναι υπέροχα Χρυσάνθη Τσαντσαράκη αλλά, ποια ήταν η δική σου αντίδραση μόλις ανακάλυψες αυτό που θα συνέβαινε; Η αλήθεια είναι πως έχασα την γη κάτω από τα πόδια μου. Δεν μπορούσα να ανασάνω και είχα παραληρήσει σε τέτοιο βαθμό που ήταν αδύνατο να κουνηθώ ή να σκεφτώ το οτιδήποτε. Και δεν υπερβάλω αγαπημένοι μου φίλοι ούτε στο ελάχιστο. Μόλις όμως το πρώτο κύμα συναισθημάτων πέρασε και μπόρεσα να συνειδητοποιήσω το τι σήμαινε αυτό, υπάρχει η πιθανότητα να άκουσε η μισή Αθήνα τις ενθουσιασμένες τσιρίδες μου και ο χορός που έριξα θα μου μείνει αξέχαστος. Μην με παρεξηγείτε, απλά περίμενα αυτήν την στιγμή για τουλάχιστον 6 χρόνια, και μην ξεχαστεί πως δεν έχω γίνει καν 16, και όταν ένα από τα μεγαλύτερα όνειρα σου γίνεται πραγματικότητα, θέλεις να το γλεντήσεις με όλη σου την καρδιά. Και αυτό έκανα. Ύστερα βέβαια άρχισα να ξανά διαβάζω πάλι από την αρχή όλα τα βιβλία και να βλέπω όλες τις ταινίες αλλά αυτή, είναι μια άλλη ιστορία. Εν συντομίας, το αποτέλεσμα είναι μονάχα ένα. Από την στιγμή που ανακοινώθηκε η έκδοση του θέλω να φωνάξω ένα "Προσήλθε" έτσι ώστε να μην χρειαστώ να περιμένω ούτε μια στιγμή ακόμα για την μαγεία να ξανά κυλήσει στις φλέβες μου.




  Και αυτή ήταν η ανάρτηση που όλοι σας περιμένατε. Η ανάρτηση μου "Harry Potter and the Cursed Child - Χάρι Πότερ και το Καταραμένο Παιδί" της J.K. Rowling και επισήμως, την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου του 2016. Λυπάμαι που άργησα τόσο πολύ να την ανεβάσω αλλά πρώτα ήθελα να βάλω τις σκέψεις και τα συναισθήματα μου σε μια σειρά και μετά να τα μοιραστώ όλα αυτά μαζί σας. Ανυπομονώ με τεράστια αγωνία τα σχόλια σας για αυτό το εκπληκτικό γεγονός αλλά στα οποία μπορείτε να γράψετε τις δικές σας θεωρίες, σκέψεις, ιδέες και συναισθήματα. Ακόμα και για αυτά τα οποία είναι αρνητικά γιατί πιστεύουν ότι δεν αξίζει να εκδοθεί ένα ακόμα βιβλίο αν είναι να χαλάσουν την εικόνα την οποία έχουν δημιουργήσει στο μυαλό τους.

WE ARE POTTERHEADERS. ALWAYS. 





Μην ξεχάσετε να υποστηρίξετε την ιστοσελίδα μας
στο Facebook και στο YouTube.

Σχόλια

  1. ιιιιι!!!! χρυσά τι λέει αυτη η ανάκριση; ανέβηκε στις 11 του μήνα; γιατι φάνηκε σήμερα;;εχω παύει σοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή faye ts,
      Ναι, τότε ανέβηκε. ΚΑΝΟΝΙΚΆ. Απλά κάτι είχε πάθει το blog και δεν επέτρεπε σε κανέναν να την δει. <3 Αλλά ΒΟΥΑΛΆ!!! Την έφτιαξα. <3

      Διαγραφή
    2. αληθεια; ιυαιφ ένταξη το με καταλαβαίνω. χαίρομαι πολυ που την έφτιαξες στο τέλος

      Διαγραφή
  2. α και καταπληκτική ανάρτηση! την λάτρεψα γιατι ήσουν απόλυτα ειλικρινής. συγχαρητήρια!!!!!!!! ❤️💜❤️💜❤️💜❤️💜💙

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή faye ts,
      Χαίρομαι πάρα πολύ που σου άρεσε η ανάρτηση. <3 Και η ειλικρίνεια στο blogging και στο sitting είναι ότι ποιο σημαντικό. <3

      Διαγραφή
    2. εννοείται πως μου άρεσε! οτι δημοσιεύεις ειναι ανεκτίμητο

      Διαγραφή
    3. Αγαπητή faye ts,
      Το εκτιμώ πολύ αυτό είπες. <3 <3 <3

      Διαγραφή
  3. ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ!!!!!!!!! ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠΙΔΤΕΥΤΑ ΑΝΑΛΘΥΤΙΚΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΟΥ, ΤΟ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ. ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ
    -ΘΩΜΑΣ
    Υ.Γ. ΟΝΤΩς ΓΙΑΤΙ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΝΩΡΙΤΕΡΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Θωμά,
      Αλήθεια; Σου άρεσε τόσο πολύ; Ευχαριστώ πάρα πολύ!!! <3
      Υ.Γ. Είχε πρόβλημα το blog και το είχα δημοσιεύσει αλλά δεν μπορούσε κανείς να δει την ανάρτηση. Τώρα όμως φτιάχτηκε. <3

      Διαγραφή
  4. ΝΕΟ ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ ΒΙΒΛΙΟ????????? ΝΕΟ ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ ΒΙΒΛΙΟ????????????? ΚΑΛΕΣΤΕ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ
    ΕΠΙΦΟΟΟΟΟΝΤΩΩΩΩΩΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      ΑΣΘΕΝΟΦΌΡΟ ΈΦΤΑΣΕ!!!
      Εδώ μπορείς να βρεις όση fangirling και fanboy υποστήριξη θες. ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΩ ΑΠΌΛΥΤΑ. <3

      Διαγραφή
  5. Έχω διαβάσει ένα σωρό αναρτήσεις για αυτό το βιβλίο και η δικιά σου είναι ΜΑΚΡΑΝ η καλύτερη. Συνχαρητήρια στην καλυτερη blogger που ειχα την τυχη να βρω ποτέ μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      ΑΛΉΘΕΙΑ;;; Αυτό είναι απίστευτα τιμητικό. <3 Ευχαριστώ πάρα πολύ!!! <3 Για όλα τα υπέροχα λόγια σου. <3

      Διαγραφή
  6. Ξέρουμε εάν θα μεταφραστεί στα Ελληνικά? Και ποτέ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Δεν έχει, ακόμα, αναφερθεί τίποτα σχετικό. :(

      Διαγραφή
  7. Τι τέλεια ανάρτηση ήταν αυτή; Όλες οι θεωρίες σου ήταν καταπληκτικές. ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΜΙΝΩ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ!!!!!!!!!!!! Ποιος περιμενει μεχρι τοτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!! <3 Και όντως. Ποιος ζει και ποιος πεθαίνει έως τότε... :(

      Διαγραφή
  8. ειναι πολυ μακρια ημερομινια αλλα τι να κανουμε θα αντεξουμε μεχρι τοτε !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. **FANGIRLING**
    Νέο χέρι Πότερ βιβλιο;;; μοιάζει σαν επιστημονική φαντασία αυτο που ζω τώρα ❤️❤️❤️❤️❤️��������❤️❤️��

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Περίμενα 8 χρονια για το βιβλιο ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΤΕΞΩ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      ΕΓΏ ΔΕΝ ΝΟΜΊΖΩ ΌΤΙ ΜΠΟΡΏ!!!
      Χαρά στο κουράγιο μας... <3

      Διαγραφή
  11. MOLIS EPAUA EGEFALIKO
    ENA TOSO DA MONAXA
    NEOOOOOOO HARRY POTTER!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ποτέ θα μεταφραστεί ? Ενθουσιασμοοοοςςςςςς το περίμενα πσνω από 2 χρόνια ������ παίζει να βγάλουν καμία 9η ταινεία ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Δεν έχει ανακοινωθεί, προς το παρόν, κάτι για μετάφραση. :( Και θα βγει θεατρικό έργο και όχι ταινία. <3

      Διαγραφή
  13. Πίστεψε με αν εσένα σε άκουσε όλη η Αθήνα εμένα με άκουσε όλη η Ελλάδα όταν πρωτοείδα σχετική φωτογραφία στο Instagram! Είμαι σε παραλλήριμα εδώ και μια εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Ανώνυμο Τρελοκόριτσο,
      Ένα όμως ωραίο παραλήρημα. Στην ίδια κατάσταση ήμαστε. ΑΝΥΠΟΜΟΝΏ ΤΌΣΟ ΠΟΛΎ!!! <3

      Διαγραφή
  14. HARRY POTTER IS LIFE
    η ποιο αγαπημενη σειρα ολων των εποχων επιστρεφει γειιιιιιιιιιιιιι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Kelly Malli,
      Χαίρομαι πάρα πολύ που σας βοήθησα με τον οποιοδήποτε τρόπο. <3

      Διαγραφή
  16. OMG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΩ!!!! ΧΡΥΣΑ..31 ΙΟΥΛΙΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ..ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Λογικά, θα έρθει λίγες μέρες αργότερα στην Ελλάδα στα Αγγλικά. Για μετάφραση δεν έχει ανακοινωθεί κάτι ακόμα. :(

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Ας μην χάνουμε την ελπίδα! Μπορεί να μεταφραστεί στα ελληνικά. Εν τέλη. :)

      Διαγραφή
  17. To xari potter palia htan h zvh moy. Pleon einai o ervtas tvn paidikvn moy xronvn poy poy panta ua einai ekei otan ton xreiazomai.
    ONES POTTERHEADER FOR EVER POTTERHEADER

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Περισσότερο από όσο μπορείς να φανταστείς γιατί είμαι ακριβώς στην ίδια θέση. <3
      Υ.Γ. ALWAYS!!! <3

      Διαγραφή
  18. Δεν το πιστεύω!!!!Θα είμαι σίγουρα από τις πρώτες που θα το πάρω, γράψε και για άλλα τέτοια βιβλία όμως στα..Ελληνικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή αχτίδα,
      Μακάρι να βγουν και αλλα τέτοια, στα ελληνικά, για να έχω την τιμή να γράψω για αυτά. <3

      Διαγραφή
  19. ΟΥ-Α-ΟΥ!!! Μακάρι να έβγαινε και σε ταινία... :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Efthymia Liagka,
      Μακάρι!!! Αλλά η θεατρική παράσταση είναι καλύτερο από το τίποτα. <3

      Διαγραφή
  20. Χρυσσααααα!!! Μόλις ειδα τι άναρτησες στο φβ!! μας εχεις λεψειψ. Ελπιζω να φτιάχτηκαν υπολογιστής σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή faye ts,
      Φτιάχτηκε ευτυχώς!!! Επιστρέφω τώρα δυναμικά. <3

      Διαγραφή
  21. αυτη η ανάρτηση ειναι φαντασμαγορική!!!!!! χίλια μπράβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Βρίσκω το μπλογκ σου πολύ ενδιαφέρον, γιατί όπως και εσύ, λατρεύω να διαβάζω βιβλία. Θα ήθελα να σε ρωτηήσω, από που αγοράσεις βιβλία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Φοβερά νέα!!!! Αχ...ποιός περιμένει μέχρι τότε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Να ρωτησω κατι το βιβλιο θα μεταφραστει στα Ελληνικα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...