"The Selection: The Heir - Η Επιλογή: Η Διάδοχος " (Βιβλίο 4ο από 5) της Kiera Cass



Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Princess Eadlyn has grown up hearing endless stories about how her mother and father met. Twenty years ago, America Singer entered the Selection and won the heart of Prince Maxon—and they lived happily ever after. Eadlyn has always found their fairy-tale story romantic, but she has no interest in trying to repeat it. If it were up to her, she'd put off marriage for as long as possible.

But a princess's life is never entirely her own, and Eadlyn can't escape her very own Selection—no matter how fervently she protests.

Eadlyn doesn't expect her story to end in romance. But as the competition begins, one entry may just capture Eadlyn's heart, showing her all the possibilities that lie in front of her . . . and proving that finding her own happily ever after isn't as impossible as she's always thought.


Λίγα λόγια από εμένα:

  Είκοσι χρόνια αφού η Αμέρικα Σίνγκερ έγινε βασίλισσα στο πλάι του Μέιξον, η ιστορία τους έγινε κάτι σαν παραμύθι. Είκοσι χρόνια γεμάτο αγάπες, ίντριγκες και προσπάθειες για ένα καλύτερο μέλλον για τον λαό τους. Μέσα σε αυτές τις δεκαετίες όμως, η Αμέρικα γέννησε τα παιδιά του μεγάλου της έρωτα. Τρία παιδιά. Δυο από αυτά θα έμεναν για πάντα πριγκιπόπουλα και το ένα θα βασίλευε στο μέλλον όλα όσα είχαν κερδίσει με υπομονή και ψυχική δύναμη οι γονείς τους. Η πρωτότοκη λεγόταν Eadlyn και από την μέρα που γεννήθηκε, ήξερε ποιο ήταν το πεπρωμένο της. Τώρα όμως ήρθε η στιγμή που έτρεμε όσο τίποτα. Η δική της "Επιλογή" έφτασε. Τι θα συμβεί; Θα βρει το άλλο της μισό όπως οι γονείς της; Ή δεν θα αφήσει κανέναν να αγγίξει την καρδιά της επειδή φοβάται μήπως πληγωθεί;

 

Προσωπική γνώμη:

  Ας αρχίσουμε. Αυτή η σειρά στην αρχή είχε γραφτεί για να είναι μια όμορφη και απολαυστική τριλογία. Στο τέλος όμως τα σχέδια άλλαξαν και αποφασίστηκε η συγγραφέας, η Kiera Cass, να γράψει και μια συνέχεια. Δηλαδή, η σειρά πλέον δεν θα ήταν τριλογία αλλά πενταλογία. Αυτή η συνέχεια δεν θα ακολουθούσε πλέον την Αμέρικα αλλά την πρωτότοκη κόρη της, την Eadlyn. Θα βλέπαμε μέσα από τα μάτια της το τι συνέβη μετά το πολύ αγαπημένο μας happy ever after. Γιατί μπορεί οι ιστορίες να αρχίζουν με το "Once upon a time" αλλά δεν τελειώνουν με την τελευταία λέξη στην τελευταία σελίδα. Πάντα υπάρχει και συνέχεια, την οποία εμείς, οι αναγνώστες, πάντα οραματιζόμαστε. Και αυτή είναι η δική μας συνέχεια.


 

  Η αλήθεια είναι πως είμαι πολύ μπερδεμένη για αυτό το βιβλίο. Ήλπιζα με όλο μου το είναι το "The Heir - Η Διάδοχος" να είναι εξίσου υπέροχο όσο και το "Η Εκλεκτή". Ναι, κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Το βιβλίο ήταν ευχάριστο και καλογραμμένο αλλά δεν είχε την ίδια μαγεία που υπήρχε στα προηγούμενα βιβλία.  Έλειπε αυτή ένταση. Αυτό ήταν ένα μεγάλο μειονέκτημα, για εμένα. Υπήρχαν όμως και κάποια καλά πράγματα σε αυτήν την νέα ιστορία τα οποία δεν μπορούν να διαγραφούν.


 
 

  Το ποιο ωραίο πράγμα με αυτό το βιβλίο ήταν ότι δεν υπήρχε σεξισμός. Πλέον ένα κορίτσι είχε την εξουσία. Είχε την δύναμη να κάνει την διαφορά. Ένα κορίτσι έπρεπε να πάρει τις αποφάσεις. Η νέα Επιλογή δεν είχε να κάνει με ένα αγόρι και τριανταπέντε απεγνωσμένες κοπέλες αλλά μια πριγκίπισσα και τριανταπέντε άσχετους τύπους. Μόνο και μόνο λόγο αυτής της τέλειας ιδέας, το "The Heir" αξίζει ένα τέσσερα στα πέντε. Πρέπει οι νέες κοπέλες να καταλάβουν πως έχουν την δύναμη να παίρνουν μόνες τους αποφάσισεις. Να διεκδικούν αυτά που θέλουν και να ξέρουν ότι μπορούν να καταφέρνουν όσα και τα αγόρια. Αυτό είναι μια ιδέα που περνάει εύκολα μέσα από αυτό μια τόσο ωραία γραφή σαν αυτή και ελπίζω τα κορίτσια να μπορέσουν να το κατανοήσουν αυτό και να το κάνουν κτήμα τους.


description description

  Η Eadlyn δεν μοιάζει με την μητέρα της. Αυτό έχει τα υπέρ και τα κατά του. Στην πραγματικότητα, δεν συμπαθούσα και την Αμέρικα. Ποτέ δεν κατάφερα να δεθώ μαζί της. Είχε κάτι που με έκανε να μπορώ να καταλάβω απόλυτα. Πίστευα πως με την Eadlyn θα ήταν όλα ποιο εύκολα. Πράγματι, μπόρεσα να ταυτιστώ περισσότερο μαζί της αλλά δεν την συμπαθώ ιδιαίτερα σαν χαρακτήρα. Εννοώ, είναι μόλις δεκαοχτώ. Θα έπρεπε το αίμα της να βράζει. Να θέλει να ζει περιπέτειες και να έχει όνειρα. Δεν λέω πως είναι κακό που θέλει να είναι συνεπείς για να γίνει μια καλή βασίλισσα στο μέλλον, αλλά δεν πρέπει να φέρεται λες και είναι μια εξηντάχρονη. Πρέπει ακόμα και μια πριγκίπισσα με τόσες υποχρεώσεις να ζήσει την ζωή της και να κάνει τα δικά της λάθη.


 
 

  Ακόμα, μου άρεσε που ακόμα και αν ήταν το πρώτο βιβλίο που είχαμε μαζί της σαν πρωταγωνίστρια, είδαμε την εξέλιξη ως προς τον χαρακτήρα της. Δεν έμενε επίπεδη. Η ηρωίδα μας ακόμα διαπλάθεται για αυτό μην περιμένετε όλοι να είναι τέλεια από την πρώτη κι όλας σελίδα. Επίσης, ήταν πολύ ενδιαφέρον που βλέπαμε τους προηγούμενους μας ήρωες από τα μάτια κάποιου άλλου. Είδαμε πως τα πήγαιναν, πως ήτανε και ανακουφιζόμασταν ή στεναχωριόμασταν για το πως ήταν μετά από τόσα χρόνια.


 

  Επιπρόσθετα, αυτό το εξώφυλλο είναι καταπληκτικό. Είναι από τα εξώφυλλα βιβλίων που μπορείς να τα κοιτάς με τις ώρες γιατί βγάζουν κάτι το πανέμορφο. Και, θεωρώ πως έκαναν πολύ καλή επιλογή διαλέγοντας το φόρεμα της Eadlyn να είναι γκρι. Δείχνει κι όλας πως ακόμα η ηρωίδα δεν έχει πάρει τις αποφάσεις της και πως ακόμα δεν έχει κατασταλάξει στο ποια είναι και το τι θέλει. Επίσης, ρο "The Heir" και γενικά όλα τα βιβλία της σειράς "Η Επιλογή", σίγουρα δεν είναι και τα ποιο καταπληκτικά βιβλία που έχω διαβάσει αλλά είναι ωραία. Περίμενα περισσότερα από το "Η Επιλογή 4" αλλά ελπίζω όλα να βελτιωθούν με το πέμπτο και τελευταίο βιβλίο της σειράς. Οι ελπίδες των πιστών fans αυτής της σειράς δεν χάνουν τις ελπίδες.


 

  Ελπίζω να σας άρεσε η κριτική μου και να την βρήκατε διαφωτιστική. Ακόμα, ελπίζω να συμφωνείτε μαζί μου. Αν έχετε διαφορετικές ιδέες και απόψεις θα χαιρόμουν πολύ να τις γράψετε στα σχόλια έτσι ώστε να μπορέσουμε να τις συζητήσουμε. Επίσης, την Eadlyn σαν ποία διάσημη θα μπορούσατε να την φανταστείτε; Εγώ είμαι ανάμεσα στην Victoria Justice και την Taylor Swift. Έχουν και οι δυο τους κάτι το πριγκιπικό πάνω τους. Τέλος, επειδή πολλοί θα αναρωτιέστε αν το βιβλίο θα βγει στα ελληνικά, η απάντηση είναι πως οι πιθανότητες είναι μηδαμινές.

 

Το book trailer του βιβλίου:


Εδώ είναι το πως δημιουργήθηκε το εξώφυλλο:


Σχόλια

  1. Μαλλον, η Βικτορια... Το 5ο πως ονομαζεται???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή ΜΑΡΙΑ ΔΕΛΛΑΤΟΛΑ,
      Μάλλον... Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα τίποτα για το 5. <3

      Διαγραφή
  2. Πολύ ωραία κριτική, Χρύσα!
    Και το βιβλίο φαίνεται αρκετά καλό...
    Υπάρχει περίπτωση να βγει σε ταινία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Efthymia Liagka,
      Ευχαριστώ πολύ. <3 Τα βιβλία θα βγουν σε ταινίες. Δεν έχει ανακοινωθεί όμως ακόμα οι ηθοποιοί και το πότε. :(

      Διαγραφή
    2. Ααα ωραία!!! Απλώς πρέπει να κάνουμε λίγο υπομονή....;)

      Διαγραφή
    3. Αγαπητή Efthymia Liagka,
      Δυστυχώς λίγο έως πολύ. :(

      Διαγραφή
  3. Το διαβάζω αυτόν τον καιρό ,το βιβλίο ,και ελπίζω να είναι καλό ,πολύ ωραία κρητική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Little.girl.gr,
      Χαίρομαι που σου άρεσε η κριτική μου. Το εκτιμώ πολύ. Ελπίζω να σου αρέσει και το βιβλίο. <3

      Διαγραφή
  4. Χρυσα χρειαζομαι τη βοηθεια σου. Εδω και λιγο καιρο μου εχει κολλησει να διαβασω κατι απο sophie kinsella αν παρακολουθεις youtubers ξερεις γιατι...και μου εχε κολλησει να διαβασω την σειρα της confessions of a shopaholic(δεν ειμαι σιγουρη αν λεγεται ετσι..θα καταλαβεις παρακατω το γιατι..). Μετα ομως απο πολυ ψαξιμο δεν καταφερα να βγαλω ακρη...δηλαδη εχω βρει μονο το πρωτο το δευτερο και το πεμπτο στα ελληνικα και ολα τα υπολοιπα μονο στα αγγλικα (συνολικα πρεπει να ειναι 7 ή 8 ουτε με αυτο εχω καταφερει να βγαλω ακρη!) Σε παρακαλω αν ξερεις κατι για αυτη τη σειρα που θα με βοηθουσε ή αν μπορεις να ψαξεις θα σου ειμαι ευγνωμων!!! ευχαριστω και συγγνωμη αν σε βαζω σε κοπο αλλα εισαι η τελευταια μου ελπιδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Η σειρά όντως λέγεται έτσι αλλά δεν έχει 7 βιβλία αλλά 9. Αυτά που δεν βρίσκεις, δεν τα βρίσκεις γιατί έχουν εξαντληθεί και μάλλον ο εκδοτικός οίκος έκλεισε. Θα σου πρότεινα να τα διαβάσεις στα αγγλικά. Είναι ότι ποιο ασφαλές. <3

      Διαγραφή
  5. γεια σου Χρύσα ποτε θα βαλεις καινουρια αναρτηση??????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή ΜΑΡΙΑ ΔΕΛΛΑΤΟΛΑ,
      Συγνώμη που άργησα τόσο αλλά είχε χαλάσει το Ίντερνετ. Έκανα ανάρτηση σήμερα. <3

      Διαγραφή
  6. γεια σου χρυσα!!!
    ειναι ασχετο,αλλα δεν ηξερα που να το γραψω.......
    εχεις διαβασει το If You Could See Me Now και το Thanks for the Memories ?????
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!!!
    Υ.Γ. ΟΠΟς ΠΑΝΤΑ ΦΟΒΕΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Έχω κάνει ειδική ανάρτηση για να με ρωτάτε εκεί ότι θέλετε. Αυτή εδώ είναι: http://booksfrien.blogspot.gr/2014/10/about-me.html. Δυστυχώς αυτά δεν τα έχω διαβάσει ΑΚΌΜΑ. Αλλά θα το κάνω το συντομότερο δυνατόν.
      Υ.Γ. Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε η ανάρτηση μου. <3

      Διαγραφή
  7. Δεν ήξερα ότι έχει μεταφραστεί στα ελληνικά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Lydia Sakkou,
      Δεν έχει μεταφραστεί, δυστυχώς, και ούτε μάλλον θα μεταφραστεί. :(

      Διαγραφή
  8. Πολύ καλή η κριτική σου Χρύσα!!! Είμαι τρομερή φαν αυτής της σειράς βιβλίων και περίμενα για το τέταρτο βιβλίο!! Μήπως ξέρεις γιατί δεν θα εκδοθεί στα ελληνικά??
    Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Μαρία,
      Χαίρομαι που σου άρεσε. <3 Μάλλον δεν θα βγει γιατί ο εκδοτικός οίκος πιστεύει πως η ιστορία τελειώνει μια χαρά με το 3ο βιβλίο. :(

      Διαγραφή
    2. Δηλαδή ο εκδοτικός οίκος δεν γνωρίζει για το τέταρτο βιβλίο ή απλώς πιστεύει ότι δεν χρειάζεται να συνεχιστεί η σειρά? Επίσης θα ήθελα να σε ρωτήσω για τις νουβέλες της σειράς! Μήπως ξέρεις αν έχουν εκδοθεί ή θα εκδοθούν στο μέλλον?
      Μαρία

      Διαγραφή
  9. Δηλαδή δεν γνωρίζουν για τα επόμενα βιβλία ή απλά θεωρούν ότι δεν είναι απαραίτητα? Επίσης θα ήθελα να σε ρωτήσω για τις νουβέλες της σειράς! Μήπως ξέρεις αν έχουν εκδοθεί ή θα εκδοθούν στο μέλλον??
    Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Μαρία (Unknown),
      Θεωρούν πως η σειρά τελειώνει ικανοποιητικά στα πρώτα 3 βιβλία. Στην Ελλάδα δεν θα εκδοθούν οι νουβέλες κατά 99%. Μπορείς όμως να τα διαβάσεις στα αγγλικά.

      Διαγραφή
  10. Σου εχω υπεροχα νεα.Μολις τελειωσα τα 3 βιβλια και εβλεπα οτι ελεγες οτι το βιβλιο κατα 99% δεν θα βγει.Ε λοιπον εστειλα μηνυμα στις εκδοσεις ψυχογιος στο facebook και μου ειπαν πως το βιβλιο θα εκδοθει στα ελληνικα το 2016 αλλα δεν εχουν ακριβης ημερομηνια.:D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Αυτά είναι υπέροχα νέα. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ που με ενημέρωσες. <3

      Διαγραφή
  11. Προσωπικα, βρηκα το βιβλιο πολυ καλο! Εγω δεν ειχα ποτε προβλημα με την Αμερικα, αλλα η Ειντλιν μου εσπαγε τα νευρα (No one is as powerful as me x1000000) βεβαια ειχε πολυ ωραιο character development. Κατα την γνωμη μου, αν και σε πολλους δεν αρεσε, βρηκα το βιβλιο εξισου καλο με την αρχικη τριλογια, ηταν το ιδιο εθιστικο και φυσικα μ αρεσε το κονσεπτ των αντεστραμενων ρολων <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Ναι, κυριότερα αυτό ήταν το πρόβλημα. :/ Χαίρομαι όμως που αγαπάς τόσο πολύ αυτήν την σειρά. <3

      Διαγραφή
  12. που μπορω να το βρω το βιβλιο στα αγγλικα;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητή Χρύσα�� Ειμαι πολύ στενοχωρημενη που δεν θα μεταφραστεί το βιβλίο αλλά σε ευχαριστώ που έγραψες με τα δικά σου λογια την περίληψη γιατί δεν καταλάβαινα τίποτα. Επίσης θα ήθελα να διαβάσω το βιβλιο έστω στα αγγλικά και θα ήθελα να σε ρωτησω αν το έχεις διαβάσει για να μου πεις αν είναι ευκολο το λεξιλόγιο. Επίσης θα ήθελα να ρωτησω αν έχει βγει σε ταινία η επιλογή που τώρα είναι 2016.;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις