Το "All the Bright Places" της Jennifer Niven έρχεται στην Ελλάδα με τον τίτλο "Μικρά θαύματα" από τις εκδόσεις Πατάκη ενώ η ταινία θα βγει το 2017


Γεια σας αγαπητοί αναγνώστες!!!



  Σήμερα, κατάλαβα ότι έχω αρκετό καιρό να κάνω ενημέρωση για νέα βιβλία άρα είπα η νέα μου ανάρτηση να μιλάει για ένα πολύ αγαπημένο από τον κόσμο, ξένο βιβλίο που έρχεται στην Ελλάδα. Ήμαστε τυχεροί γιατί αυτό το βιβλίο θα είναι το "All the Bright Places" της Jennifer Niven. Πάμε να δούμε πως θα μεταφραστεί, από ποιους και τα νέα για την ταινία που έρχεται σύντομα;



  Λοιπόν, το "All the Bright Places" θα βγει αυτό το Φθινόπωρο από τις εκδόσεις Πατάκη. Τώρα τελευταία, οι εκδόσεις Πατάκη κάνουν εξαιρετικές επιλογές για βιβλία που θα εκδώσουν. Όπως το "I will give you the sun" που θα βγει μαζί με αυτό το βιβλίο. Εκτός από το πότε θα βγει, μάθαμε και τον μεταφρασμένο τίτλο, ο οποίος θα είναι το "Μικρά Θαύματα". Νομίζω πως έκαναν καλή επιλογή.

 

  Επίσης, το καλό με τις εκδόσεις Πατάκη είναι πως ξέρουν πότε πρέπει να αλλάζουν ένα εξώφυλλο και πότε να το αφήνουν ανέπαφο. Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα επισήμως αν το "All the Bright Places - Μικρά Θαύματα" θα έχει το ίδιο εξώφυλλο όταν έρθει στην Ελλάδα, αλλά όταν τους ρώτησα μου είπαν πως το ποιο πιθανό είναι να μετατρέψουν. Εσείς τι λέτε; Σας αρέσει το ξένο εξώφυλλο ή θέλετε κάτι διαφορετικό;

 

  Οι εκδόσεις Πατάκη μας έδωσαν και ένα απόσπασμα από το βιβλίο. Το οποίο είναι αυτό εδώ:

Ξαφνικά εμφανίζεται ένα μήνυμα στο inbox μου.
Βάιολετ: Με έκανες ρεζίλι. Μπροστά σε όλη την τάξη.
Εγώ: Θα κάναμε μαζί την εργασία αν δεν το είχα κάνει;
Βάιολετ: Θα είχα καταφέρει να το αποφύγω και δεν θα χρειαζόταν να κάνω την εργασία, έτσι κι αλλιώς. Και, για να καταλάβω, γιατί θέλεις να κάνουμε μαζί την εργασία;
Εγώ: Γιατί μας περιμένει το βουνό μας.
Βάιολετ: Τι σημαίνει πάλι αυτό;
Εγώ: Σημαίνει πως ίσως ποτέ σου δεν είχες σκεφτεί πως θα έβλεπες την Ιντιάνα, και παρόλο που πρέπει να το κάνουμε για το μάθημα, και εγώ πρότεινα –εντάξει, σε έκανα και ρεζίλι– να δουλέψουμε μαζί, λέω το εξής: λέω πως έχω έναν χάρτη στο αυτοκίνητό μου που θέλει να χρησιμοποιηθεί, και λέω πως υπάρχουν μέρη όπου μπορούμε να πάμε τα οποία μας περιμένουν να τα δούμε. Μπορεί κανείς άλλος να μην τα επισκεφτεί και να τα εκτιμήσει ή να σπαταλήσει φαιά ουσία για τη σημασία τους, αλλά ίσως ακόμα και τα πιο μικρά και ασήμαντα μέρη έχουν κάτι να πουν. Κι αν όχι, ίσως τότε μπορεί να σημαίνουν κάτι για εμάς. Αν μη τι άλλο, θα τα έχουμε δει. Άντε λοιπόν. Πάμε! Ας κάνουμε κάτι που θα έχει σημασία. Ας κατέβουμε από τη μαρκίζα!

Αφού δεν απαντάει, γράφω: Είμαι εδώ αν θέλεις να μιλήσουμε. Σιωπή.


Και εδώ είναι η περίληψη από το αγγλικό οπισθόφυλλο του βιβλίου:

The Fault in Our Stars meets Eleanor and Park in this exhilarating and heart-wrenching love story about a girl who learns to live from a boy who intends to die.

Soon to be a major motion picture starring Elle Fanning!

Theodore Finch is fascinated by death, and he constantly thinks of ways he might kill himself. But each time, something good, no matter how small, stops him.

Violet Markey lives for the future, counting the days until graduation, when she can escape her Indiana town and her aching grief in the wake of her sister’s recent death.

When Finch and Violet meet on the ledge of the bell tower at school, it’s unclear who saves whom. And when they pair up on a project to discover the “natural wonders” of their state, both Finch and Violet make more important discoveries: It’s only with Violet that Finch can be himself—a weird, funny, live-out-loud guy who’s not such a freak after all. And it’s only with Finch that Violet can forget to count away the days and start living them. But as Violet’s world grows, Finch’s begins to shrink.

This is an intense, gripping novel perfect for fans of Jay Asher, Rainbow Rowell, John Green, Gayle Forman, and Jenny Downham from a talented new voice in YA, Jennifer Niven.


  Ακόμα, λογικά θα αναρωτιέστε γιατί βάζω φωτογραφίες της ηθοποιού Elle Fanning ενώ εδώ μιλάμε για το βιβλίο "All the Bright Places". Θα σας απαντήσω αμέσως. Η Elle θα παίξει την Βιολέτα, την πρωταγωνίστρια, στην ομότιτλη ταινία που έρχεται το 2017. Δεν έχουν ανακοινωθεί άλλοι ηθοποιοί αλλά ελπίζω και οι υπόλοιποι που επιλεχθούν να είναι εξίσου καλοί. Ελπίζω να μου αρέσει το βιβλίο και η ταινία. Εσείς τι έχετε να πείτε για όλα αυτά; Για το βιβλίο και για την ταινία;


Σχόλια

  1. Το εχω διαβασει στα αγγλικα.Μαρεσε παααααρα πολυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαίνεται πολύ ωραίο !! Ανυπομονωω <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή αννυ μ,
      Και πιστεύω πως φαίνεται πολύ ωραίο. Ελπίζω να είναι όσο καλό φαντάζομαι. <3

      Διαγραφή
  3. Εγω ελπιζω να κρατησουν το ιδιο εξωφυλλο γιατι ειναι πραγματικα υπεροχο!! Επισης ανυπομονω παρα πολυ να το διαβασω και αυτο και το I'll give you the sun. Επισης ανυπομονω πολυ να μεταφραστει το snow like ashes που παρεπιπτοντως ξερεις την ακριβη ημερομηνια της εκδοσης του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Και εγώ ελπίζω να το κρατήσουν. <3 Όχι δεν ξέρουμε ακριβή ημερομηνία μετάφρασης του "Snow Like Ashes - Στάχτη σαν Χιόνι". Ελπίζω όμως να μάθω σύντομα. :)

      Διαγραφή
  4. Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Ζωή Σταυροπούλου,
      Αυτό το Φθινόπωρο. Δεν ξέρουμε ακριβή ημερομηνία. :(

      Διαγραφή
  5. Πλακα πλακα φετος το φθινοπωρο θα βγαλουν πολλα καλα βιβλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Αγαπητή Ζωή Σταυροπούλου,
      Όντως. Που να σας πω και για τα υπόλοιπα που βγαίνουν τότε. ;)

      Διαγραφή
    2. Αχ να μας πεις να μας πεις!!!!

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Σύντομα θα σας ενημερώσω και για τα υπόλοιπα, αφού γράψω πρώτα μερικές κριτικές. <3 Μην ανησυχείς, εδώ θα είμαι. Δεν θα με χάσετε. ;)

      Διαγραφή
  6. Χρύσα, να ποιο είναι το παράξενο με το blog σου... Μόλις διαβάσω κάτι σε μια ανάρτηση σου μετά από λίγο καιρό το συναντώ κάπου αλλού, χωρίς ωστόσο να προσπαθώ ιδιαίτερα! Χωρίς καμία προσπάθεια στην πραγματικότητα... Τρομερές συμπτώσεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή The Bookish,
      Αλήθεια; Με τιμάναι πάρα πολύ τα λόγια σου. <3

      Διαγραφή
  7. Αχχχχ οχι οχι μακαρι να μην το αλλαξουν, ειναι κριμα! Το εξωφυλλο ειναι πραγματικα μοναδικο και υπεροχο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το διαβάζω στα αγγλικά και είναι υπέροχο! Χαίρομαι τόσο πολύ που θα βγει σε ταινία! ^_^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χρύσα μου, μήπως ξέρεις τελικά πότε θα κυκλοφορήσει ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις