"The Darkest Minds" (Βιβλίο 1ο από 3α) της Alexandra Bracken



Περίληψη βιβλίου:

When Ruby woke up on her tenth birthday, something about her had changed. Something alarming enough to make her parents lock her in the garage and call the police. Something that gets her sent to Thurmond, a brutal government “rehabilitation camp.” She might have survived the mysterious disease that’s killed most of America’s children, but she and the others have emerged with something far worse: frightening abilities they cannot control.

Now sixteen, Ruby is one of the dangerous ones.

When the truth comes out, Ruby barely escapes Thurmond with her life. Now she’s on the run, desperate to find the one safe haven left for kids like her—East River. She joins a group of kids who escaped their own camp. Liam, their brave leader, is falling hard for Ruby. But no matter how much she aches for him, Ruby can’t risk getting close. Not after what happened to her parents.

When they arrive at East River, nothing is as it seems, least of all its mysterious leader. But there are other forces at work, people who will stop at nothing to use Ruby in their fight against the government. Ruby will be faced with a terrible choice, one that may mean giving up her only chance at a life worth living.


Λίγα λόγια από εμένα:


Η ζωή της Ruby άλλαξε για πάντα στα δέκατα γενέθλια της. Τότε κάτι άλλαξε πάνω, ή καλύτερα μέσα της. Αυτό το κάτι έκανε τους γονείς της να καλέσουν την αστυνομία και να την στείλουν μακριά. Στάλθηκε σε μια ειδική κατασκήνωση για όσα παιδιά επέζησαν. Μπορεί η μικρή Ruby να μην σκοτώθηκε από την αρρώστια που λύγισε την ανθρωπότητα αλλά πλέον υπήρχε εκεί έξω μια μεγαλύτερη απειλή. Πλέον ήταν 16 και ήταν μια από τους επικινδύνους. Μια από αυτούς που μπορούσαν να κάνουν τα πάντα σκόνη στο πέρασμα τους. Και όταν η αλήθεια, η Ruby πρέπει να το σκάσει από την προσωπική της φυλακή και να βγει στον έξω κόσμο. Ή σε ότι έχει μείνει από αυτόν.  Εκεί θα κάνει νέες γνωριμίες, θα ανακαλύψει το τι πραγματικά συμβαίνει και θα προσπαθήσει να δαμάσει τις δυνάμεις της. Έτσι αρχίζει ένα καταπληκτικό ταξίδι, χωρίς γυρισμό.


Προσωπική γνώμη:


Πολλοί από εσάς μου ζητούσατε αυτήν την κριτική, άρα επιτέλους έφτασε η ώρα να μάθετε την γνώμη μου. Πλέον όπου και να κοιτάξουμε υπάρχουν βιβλία δυστοπίας. Εμείς όμως, οι αφοσιωμένοι βιβλιόφιλοι, ψάχνουμε για τα πραγματικά καλά του πολύ αγαπημένου μας είδους. Το "The Darkest Minds" λοιπόν, είναι ένα από τα ποιο καθηλωτικά, καλογραμμένα, γεμάτο περιπέτεια και φαντασία βιβλία που έχω διαβάσει εδώ και πάρα πολύ καιρό.



Η ιστορία εξελίσσεται γρήγορα, χωρίς να κάνει "κοιλιές" και δεν βαρέθηκα ούτε στιγμή. Είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερα βιβλία που διάβασα το 2015 γιατί η συγγραφέας έχει την ικανότητα να σε βάζει στην ιστορία και να σε κάνει να νιώθεις ότι εσύ ζούσες σε αυτόν τον καταπληκτικό αλλά και τρομακτικό κόσμο. Προσωπικά, κάποιες φορές αισθανόμουν λες και ήμουν η Ruby, η οποία είναι μια υπέροχη χαρακτήρας. Δεν έχω ταυτιστεί με έναν ήρωα τόσο πολύ, για ένα πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Η γραφή της Alexandra Bracken είναι εξαιρετική και χαίρομαι που μου δόθηκε επιτέλους η ευκαιρία να διαβάσω κάτι δικό της.

 


Η ιδέα των ανθρώπων με ικανότητες μπορεί να είναι πλέον κάτι το συνηθισμένο αλλά η συγγραφέας ήταν λες και της έδωσε νέα πνοή. Δεν έβαζε τους χαρισματικούς ανθρώπους σε ένα καλούπι αλλά τους ξεχώριζε σε κατηγορίες. Πράσινους, μπλε, κόκκινους, κίτρινους και πορτοκαλί. Αλλά μου άρεσε που ο καθένας τους ήταν και διαφορετικός. Γιατί είχαν μεν κάποιοι κοινά χαρακτηριστικά αλλά ο καθένας είχε δικαίωμα να κάνει επιλογές με το χάρισμα του. Εκεί φαινόταν και η πραγματική δύναμη και ο αληθινός εαυτός των ανθρώπων.

 
 


H σχέση του Liam και της Ruby ήταν μια υπέροχη νότα φωτός σε σχέση με όλο αυτό το σκοτάδι που κυριαρχούσε. Είναι από τα ποιο γλυκά και όμορφα ζευγάρια που έχω δει, ή μάλλον που έχω διαβάσει. Ο καθένας ασκούσε στον άλλο μια ωραία επιρροή. Θύμιζε ο ένας στον άλλον ότι υπήρχαν πράγματα για τα οποία άξιζαν να παλέψουν. Ο ένας έδινε στον άλλον ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Το τέλος του βιβλίου μας άφησε λίγο στον αέρα σχετικά με το τι θα γίνει με αυτούς τους δυο και με έκανε να θέλω να τρέξω να πάρω το επόμενο βιβλίο.



Εν κατακλείδι, το βιβλίο ήταν απίθανο. Θα το πρότεινα σε οποιονδήποτε που θέλει να διαβάσει κάτι με απεριόριστη δράση που σου κόβει την ανάσα, ενώ ταυτόχρονα θέλει να έχει και το είδος του φανταστικού. Ελπίζω και η ταινία που έρχεται το 2016 να είναι εξίσου καλή και εύχομαι το δεύτερο βιβλίο να το απολαύσω όσο λάτρεψα και το "The Darkest Minds". Ελπίζω να σας άρεσε το review μου και να βρήκατε διαφωτιστική την κριτική μου. Καλό σας βράδυ.

Σχόλια

  1. Ξέρεις πόσο καιρό λέω να διαβάσω αυτό το βιβλίο;; Και ποτέ δεν το πιάνω, δεν τυχαίνει για κάποιο λόγο. Έχω ακούσει τα καλύτερα από όλους και χαίρομαι που σου άρεσε. Λογικά θα είναι το επόμενο που θα πιάσω, ελπίζω δηλαδή :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ A Story Untold,
      Το φαντάζομαι. Κάτι παρόμοιο κάνω και εγώ συνήθως. Ελπίζω να σου αρέσει και εσένα. Ανυπομονώ για την άποψη σου, όταν τελικά το διαβάσεις με το καλό. <3

      Διαγραφή
  2. Ανυπομονώ να το διαβάσω!!! Τέλεια κριτική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Τέλεια. Χαίρομαι που σου φάνηκε ωραίο. <3 Και σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. :)

      Διαγραφή
  3. Ο τρόπος που έγραψες την κριτική σου, με έκανε να θέλω να διαβάσω πιο πολύ το βιβλίο από ότι νόμιζα. Για την ακριβεία δεν είχα ενθουσιαστεί και τόσο από την περίληψη του βιβλίου όταν το βρήκα στο Goodreads, αλλά τώρα που διάβασα την γνώμη σου με έβαλες πιο πολύ στο νόημα, και αμέσως βρήκα και κατέβασα το ebook. Θα το διαβάσω όταν βρω χρόνο. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Asiminaki Minaki,
      Χαίρομαι που εκτιμάς τόσο την γνώμη μου και ελπίζω να σου αρέσει όσο άρεσε και σε εμένα. <3 Καλοδιάβαστο. :)

      Διαγραφή
  4. εχει δυσκολο λεξιλογιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Όχι ιδιαίτερα. Σίγουρα έχει μερικές άγνωστες λέξεις αλλά τίποτα το δύσκολο. <3 :)

      Διαγραφή
  5. Μπορούμε να τα βρούμε σε ελληνική μετάφραση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Δεν έχει δημοσιευτεί ακόμα τίποτα για την πιθανή μετάφταση τους στα ελληνικά, δυστυχώς. Ελπίζω αυτό να αλλάξει σύντομα.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις