Κριτική για την ταινία "Insurgent - Ανταρσία"





Περίληψη της ταινίας:


 Το Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ: ΑΝΤΑΡΣΙΑ αποτελεί το δεύτερο μέρος της επιτυχημένης σειράς ταινιών ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ και είναι βασισμένο στο αντίστοιχο βιβλίο-φαινόμενο που αποτελεί τη συνέχεια του αρχικού Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ: ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ. Τα δύο βιβλία μαζί που έχουν κατακτήσει με χαρακτηριστική ευκολία την πρώτη θέση στη λίστα με τα πιο επιτυχημένα best sellers των New York Times, έχουν πουλήσει περισσότερα από 3 εκατομμύρια αντίτυπα και συγκαταλέγονται ανάμεσα στα πιο δημοφιλή e-books όλων των εποχών.


Η Τρίς Πράιορ καλείται πλέον να αντιμετωπίσει τους εσωτερικούς της δαίμονες και να συνεχίσει να μάχεται ενάντια στην ισχυρή συμμαχία που απειλεί να καταστρέψει τη ζωή της.




Λίγα λόγια από εμένα:


Η πρώτη μέρα της Τρις Πράιορ ως σίγουρο, πλέον, μέλος της Γενναιότητας, θα έπρεπε να συνοδευόταν από γιορτές. Αντιθέτως, εκείνη την μέρα ολόκληρη η φατρία της Γενναιότητας - με κάποιες εξαιρέσεις - επιτέθηκε στην φατρία της Απάρνησης, χωρίς κανείς να έχει επίγνωση των πράξεών του. Εξαιτίας της Πολυμάθειας.




Αποτέλεσμα… 

  Το σύστημα κατεστραμμένο. Η δικαιοσύνη έχει πάει περίπατο. Η Απάρνηση είναι ισοπεδωμένη. Οι επιζώντες της ελάχιστοι. Η Γενναιότητα χωρισμένη στα δυο. Η Ομόνοια παραμένει ουδέτερη προς όλα όσα συνέβησαν. Μυστικά , προδοσίες και αποκαλύψεις απειλούν να κλονίσουν τις σχέσεις των ηρώων  καθώς η μάχη συνεχίζεται και μην αφήνοντας σχεδόν τίποτα όρθιο.




Προσωπική γνώμη:


  Περιμέναμε έναν ολόκληρο χρόνο για αυτήν την ταινία. Οι ελπίδες και οι προσδοκίες μας ήταν υψηλές. Αφού η πρώτη ταινία, η οποία λεγόταν «Η Τριλογία της Απόκλισης: Οι Διαφορετικοί», ήταν τόσο υπέροχη. Μετά από έναν βασανιστικό χρόνο υπομονής καταφέραμε επιτέλους να δούμε το πολυπόθητο αποτέλεσμα. Και αυτό που αντίκρισα ήταν καλύτερο από αυτό που περίμενα. Η ταινία ήταν εξαιρετική.




  Όταν έμαθα πως η πρώτη προβολή της ταινίας θα ήταν την Πέμπτη 19 Μαρτίου πέταξα από την χαρά μου. Γιατί τότε ήταν η γιορτή μου και δεν μπορούσα να πιστέψω ότι ήμουν τόσο τυχερή. Και μα τον θεό θα πήγαινα να την δω τότε… Αλλά δυστυχώς την επόμενη μέρα είχα σχολείο. Τα αρνητικά του να είσαι 14.




  Δεν με πείραξε όμως ιδιαίτερα γιατί πήγα μια μέρα μετά με μια από τις κολλητές μου. Και μαζί της απόλαυσα αυτήν την ταινία ακόμα περισσότερο.




  Αυτήν την φορά οι σκηνοθέτες δεν "τσιγκουνεύτηκαν" τα ειδικά εφέ. Δεν έκαναν όμως και υπερβολές. Υπήρχε μια όμορφη ισορροπία. Ήταν αρκετά για να σε κάνουν να κοιτάς με γουρλωμένα μάτια την Μεγάλη Οθόνη. Μην πιστεύοντας αυτό που αντίκριζες. Αλλά όχι τόσα πολλά που στο τέλος να κουραζόσαστε και να βαριόσαστε.




  Όσο για τους ηθοποιούς τώρα… Δεν έχω λόγια. Η Shailene Woudley έκανε για άλλη μια φορά τα μαγικά της και μας χάρισε μερικές αξέχαστες στιγμές. Είδαμε την ερμηνεία της να πηγαίνει σε άλλο επίπεδο. Και χάρηκα απίστευτα που έγινε ένα με τον ρόλο της. Έδειχνε μια φυσικότητα και μια ρεαλιστικότατα στην κάθε της έκφραση και στην κάθε της λέξη.




  Ο Theo James και από την δικιά του πλευρά έπαιξε πάρα πολύ καλά τον ρόλο του. Έφερε στην ζωή έναν απίστευτο χαρακτήρα και κατάφερε να τον ερμηνεύσει απίστευτα. Γιατί ο πολύ αγαπημένος μας Four δεν είναι και ότι ποιο εύκολο σαν ρόλος. Τον είδαμε να παρουσιάζεται ευάλωτος σε κάποιες στιγμές αλλά και δυνατός και σίγουρος. Και πάνω από όλα με τον δικό του μοναδικό τρόπο.




  Όσο για το plot της ιστορίας… Θα σας προειδοποιήσω πως είναι πολύ διαφορετικό από ότι στο βιβλίο. Κάτι που ήξερα και για αυτό πήγα προετοιμασμένη να την δω. Δεν πήγα με συγκριτικό δεδομένο το βιβλίο. Γιατί ήξερα πως θα απογοητευόμουν πολύ. Και επειδή γνώριζα πως θα είχαν παραλλάξει πολύ την γραμμή της ιστορίας και τα γεγονότα. Μάλλον γιατί εφάρμοσα αυτήν την ιδέα και την νοοτροπία, για αυτό απόλαυσα τόσο πολύ την ταινία "Insurgent - Ανταρσία".




  Το κουτί τώρα… Αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Πολλοί από εσάς θα έχετε απορίες για το κουτί. Εμένα μου άρεσε αρκετά η ιδέα του. Συνδύαζε αρκετά καλά διάφορα χαρακτηριστικά και γεγονότα του βιβλίου. Μπορεί κάποιος μεγάλος fan των βιβλίων, όπως εγώ, να το μισήσει. Αλλά πρέπει να θυμάστε πως σχεδόν πάντα το βιβλίο είναι καλύτερο. Εγώ μέχρι τώρα έχω βρει μόνο μια – δυο εξαιρέσεις στον κανόνα. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχαστεί πως πάντα αλλάζουν πράγματα κατά την μεταφορά των ιστοριών στην Μεγάλη Οθόνη. Είναι κάτι που πλέον έχουμε όλοι συνηθίσει.




  Ακόμα, σας έχω μια προειδοποίηση!!! Όταν την δείτε να έχετε μαζί σας χαρτομάντιλα και να είστε προετοιμασμένοι να βγάλετε τα εσώψυχα σας μορφή βρισίματος. Γιατί κάποιος χαρακτήρας, ο οποίος μεταφέρετε υπέροχα, του αξίζει το κράξιμο και τα γλυκά στολίδια με τα οποία τον στολίζουμε.


Tris And Four Are Dauntless In New "Insurgent" Trailer



  Εν κατακλείδι, η ταινία "Insurgent - Ανταρσία" ήταν απίθανη. Είναι γεμάτη περιπέτεια, δράση, σασπένς και ρομάντζο. Την λάτρεψα όσο δεν πάει. Και όσοι ακόμα δεν την έχετε δει… Τι περιμένετε??? Τρέψτε να την δείτε. Όσο ακόμα μπορείτε. 


To Trailer της ταινίας:




Η κριτική του βιβλίου: http://booksfrien.blogspot.gr/2014/07/2-3-veronica-roth.html


Insurgent plot spoilers: Mystery box shown in new trailer shows not featured novel

Σχόλια

  1. φανταστηκη ταινια ηθελα να δω και την τριτη αμεσως :) <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν εχω δει ακομη την ταινια αλλα η αληθεια ειναι πως δεν είχε καλές κριτικές. Απο παραγωγούς ταινιών που παρακολουθώ δεν τους εντυπωσίασαν ουτε τα εφε ουτε η σκηνοθεσία. Βεβαια αυτο ειναι αντικειμενικό αλλα κατα τη γνωμη μου που την εφτιαξα απο τα τρέιλερ κλπ δεν μου φαινεται αρκετά ρεαλιστικό (θα μου πεις φαντασιας ειναι τι θες) οκ προφανώς δεν μπορει να ειναι πραγματικότητα αλλα τα εφε να ειναι πιο αληθοφανη...
    Βασιλική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Βασιλική,
      Ο καθένας σχηματίζει πάντα δικιά του προσωπική γνώμη για το κάθε τι. Για αυτό θα σου πρότεινα πρώτα να την δεις έτσι ώστε ν διαμορφώσεις μια δικιά σου άποψη. Εμένα μου άρεσε και ελπίζω να αρέσει και σε εσένα!!! <3 Και όσο για τα ειδικά εφέ... Δεν ήταν όλα αληθοφανή όντως αλλά αυτό ήταν το νόημα. Σε κάποιες σκηνές ήθελε να δείξει το κάτι παραπάνω και αυτό προσωπικά δεν με χάλασε.

      Διαγραφή
  3. Ουάου! Διαβάζω τα βιβλια τωρα και ανυπομονω να δω την ταινια!!!!!!!!! Ειδα την πρωτη οταν βγηκε περσι και ακομα δεν μπορω να καταλαβω πως μπορεσα να περιμενω τοσο για τη δευτερη!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή Κλειώ Αλιφιέρη,
      Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Ούτε εγώ ξέρω πως άντεξα. Και τώρα μας περιμένουν άλλες δυο ταινίες... Ο θεός βοηθός λοιπόν γιατί πρέπει να κρατηθούμε. Καλή σου μέρα!!! <3

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις