"Rebecca Newton – Η Ιερή Φλόγα" Του Mario Routi










Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:





Ένας φανταστικός κόσμος ξεδιπλώνεται μέσα από τις περιγραφές του Mario Routi, στο νέο του μυθιστόρημα φαντασίας....




Η ζωή της Ρεβέκκας πρόκειται να αλλάξει! 




Στην αρχή, οι αρχαίοι Θεοί δεν έπλασαν μόνο τη Γη. Δημιούργησαν τρεις ακόμα κόσμους: Τα Ηλύσια Πεδία, έναν παράδεισο στον οποίο ζούσαν οι ίδιοι. Τα Τάρταρα, τον σκοτεινό κόσμο των Δαιμόνων και των Τιτάνων, που κυβερνάται από την Αρχαία Θεότητα, τον Κρόνο και τέλος, τη Χώρα του Λευκού Ήλιου, όπου βρίσκονται όλοι οι ήρωες και τα πλάσματα των μύθων. Κένταυροι και Μινώταυροι, Κύκλωπες και Γοργόνες, Αμαζόνες και φτερωτά άλογα! Σ’ αυτήν τη χώρα, ο Δημιουργός εναπόθεσε την Ιερή Φλόγα, την Κοσμική Πηγή Ενέργειας που κρατά το σύμπαν σε ισορροπία, και που θα πρέπει να προστατευτεί από τα Σκοτεινά τέρατα και τους Σατανικούς Θεούς που επιδιώκουν να την αρπάξουν, προκειμένου να καταστρέψουν όλους τους κόσμους. 




Ακούγοντας ότι η Ρεβέκκα είναι χαρισματική, ο Τουργκόθ, ο βασιλιάς του βασιλείου Μπιστ, οργανώνει την απαγωγή της. Όταν οι δυο τους θα έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο, θα διαπιστώσουν ότι υπάρχει ένα παράξενο δέσιμο μεταξύ τους και τα πεπρωμένα τους θα σμίξουν για πάντα. Όμως, παρόλο που αρχίζουν να νιώθουν βαθιά αισθήματα ο ένας για τον άλλον, είναι καταδικασμένοι να μάχονται σε αντίπαλα στρατόπεδα...





Το Ρεβέκκα Νιούτον, η Ιερή Φλόγα, είναι μια ιστορία επικών πολέμων, μεγάλων παθών, μυθικών πλασμάτων και αρχαίων Θεών. Ένα περιπετειώδες μυθιστόρημα που φτάνει στον πυρήνα για το τι εννοούμε όταν μιλάμε για το Καλό και το Κακό.
Μία ξεχωριστή και συναισθηματική περιπέτεια Φαντασίας, που παντρεύει με μεγάλη τέχνη το αρχαίο με το σύγχρονο, συνδυάζοντας τη μυθολογία με ατμοσφαιρικές θρυλικές μάχες, ρομαντισμό και μυστήριο. 
 




Λίγα λόγια για το βιβλίο:




Η ζωή της Ρεβέκκας θα αλλάξει για πάντα όταν πάθει την αλήθεια.




Και η αλήθεια είναι ότι … δεν είναι μια συνηθισμένη 18άχρονη έφηβη. Ανήκει σε δυο διαφορετικούς κόσμους. Στον κόσμο που μεγάλωσε και  στο κόσμο που … όλα είναι δυνατά. Στον κόσμο που η φαντασία, τα όνειρα και οι μύθοι είναι πραγματικότητα. Στον κόσμο που είναι διευθετημένη να κάνει τα πάντα για να είναι ασφαλείς κάθε μαγικό πλάσμα, κάθε φίλος … ακόμα και κάθε εχθρός.




Η Ρεβέκκα λοιπόν αποτελεί κομμάτι από κάτι πολύ μεγαλύτερο. Είναι καθήκον και δικαίωμα της να προστατέψει της Ιερή Φλόγα, οποία μπορεί να δίνει ζωή και στόχο αλλά αν πέσει σε λάθος χέρια μπορεί να καταστρέψει τα πάντα. Ενώ λοιπόν δέχεται να έχει σκοπό ζωής την προστασία της πρέπει να γίνει η πολεμίστρια που είναι προκαθορισμένο να γίνει. Πρέπει επίσης να σταματήσει έναν πόλεμο που διαρκούσε εδώ και χιλιάδες χρόνια και να δαμάσει κάποια πολύπλοκα συναισθήματα που έχει αρχίσει να αναπτύσσει, χωρίς να το θέλει και να το καταλαβαίνει, για μια από τις μεγαλύτερες απειλές για την Ιερή Φλόγα.




Προσωπική γνώμη:




Θα σας πω την γνώμη μου χωρίς περιστροφές… αυτό το βιβλίο δεν μου άρεσε. Ο συγγραφέας είχε μια πολύ καλή ιδέα για να κάνει τον κόσμο που δημιούργησε ξεχωριστό και διαφορετικό, και το εκτιμάω πολύ αυτό, αλλά … κατά τα άλλα η ιστορία δεν είχε τίποτα το ιδιαίτερο. Η αλήθεια είναι πως το διάβασα μέχρι το τέλος μόνο και μόνο για να το τελειώσω, αφού δεν αφήνω ΠΟΤΈ βιβλίο στην μέση. Από δράση … μόνο μια σκηνή με ικανοποίησε. Οι υπόλοιπες ήταν δύο σελίδων την φορά.




Με άλλα λόγια αυτό το βιβλίο δεν θα το πρότεινα. Δεν έχει κάτι που να σε κάνει να κολλήσεις ούτε που να αγωνιάς για την συνέχεια. Απογοητεύτηκα λίγο με αυτό το βιβλίο. Τι να κάνουμε όμως!!! Πάντα θα υπάρχουν και τέτοια βιβλία.

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις