"Τα Χρονικά Των Κάστερ – Όμορφο Χάος" (Βιβλίο 3ο από 4α) Της KamiGarcia & Της Margaret Stihl










Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:




ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ…
ΑΛΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΘΑΝΑΣΙΜΕΣ




Ο Ίθαν Γουέιτ πίστευε πως είχε συνηθίσει τα παράξενα, αδιανόητα συμβάντα του Γκάτλιν, της μικρής πόλης του Νότου όπου ζει. Όμως τώρα που ο Ίθαν και η Λένα έχουν επιστρέψει, το παράξενο και το αδιανόητο έχουν αποκτήσει καινούριο νόημα. Σμήνη από ακρίδες, ψηλές θερμοκρασίες ρεκόρ και καταστροφικές καταιγίδες ρημάζουν το Γκάτλιν, καθώς ο Ίθαν και η Λένα παλεύουν να συλλάβουν τις επιπτώσεις της Διεκδίκησης της Λένα. Ακόμη και η οικογένεια ισχυρών Υπερφυσικών της Λένα επηρεάζεται –και οι ικανότητές τους αρχίζουν να αστοχούν επικίνδυνα. Καθώς ο καιρός περνάει, μια ερώτηση γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρη:




Τι –ή ποιος– θα χρειαστεί να θυσιαστεί για να σωθεί το Γκάτλιν;




Για τον Ίθαν, το χάος είναι τρομακτικό αλλά και ένας ευπρόσδεκτος περισπασμός. Πάλι κάτι τον στοιχειώνει στα όνειρά του, αλλά αυτή τη φορά δεν είναι από τη Λένα –και αυτό που τον στοιχειώνει τον ακολουθεί έξω από τα όνειρα στην καθημερινότητά του. Και το χειρότερο, ο Ίθαν σταδιακά χάνει κομμάτια του εαυτού του –ξεχνάει ονόματα, αριθμούς τηλεφώνου, ακόμη και αναμνήσεις. Δεν γνωρίζει το γιατί και τις περισσότερες μέρες φοβάται και να ρωτήσει.




Κάποιες φορές δεν υπάρχει μόνο μία απάντηση ή μια επιλογή. Κάποιες φορές δεν υπάρχει επιστροφή. Και αυτή τη φορά δεν θα υπάρξει ευτυχισμένο τέλος. 




Λίγα λόγια γα το βιβλίο:




Η περιπέτεια συνεχίζεται. Οι ήρωες επιστρέφουν στο ποιο βαρετό και καταθλιπτικό μέρος της πόλης τους. Στο σχολείο. Εκεί που νιώθεις πνιγμένος. Σαν να μην μπορείς να ανασάνεις. Έτσι νιώθει ο Ίθαν. Πάλι.




Αλλά τώρα τα πράγματα θα είναι διαφορετικά.




Επιστρέφουν με ένα νέο μέλος στην παρέα τους. Την Ρίντλεη. Η Ρίντλεη μπορεί να μην είναι πλέον μια σειρήνα αλλά έτσι συμπεριφέρεται. Έτσι ντύνεται. Έτσι νιώθει. Έτσι την βλέπουν όλα α αγόρια. Η μόνη διαφορά είναι ότι πλέον δεν έχει δυνάμεις.  Άρα αυτό σημαίνει μόνο ένα πράγματα. Έχουν πρόβλημα. Η Ρίντλεη θα κάνει τα πάντα για να μην είναι μια απλή θνητή. Όταν καταλάβουν τι συμβαίνει, τι σκαρώνει … θα έχουν μεγάλο θέμα.




Δεν είναι μόνο η Ρίντλεη που έχει αλλάξει. Είναι και ο καλύτερος φίλος του Ίθαν, ο Λίνκ. Δεν είναι πλέον αυτό που θα έλεγε κανείς … συνηθισμένος. Αλλά ένας δαιμονίκ. Αυτό σημαίνει δραστικές αλλαγές. Πλέον τα κορίτσια τρέχουν από πίσω του(κάτι που δεν τον χαλάει καθόλου). Και έχει δυνάμεις που θα τους βοηθήσουν πολύ στην πορεία. Μπορεί πλέον να είναι κάτι το νέο γενικά αλλά ο χαρακτήρας του και οι πεποιθήσεις του δεν αλλάζουν διόλου. Και αυτό είναι κάτι που όλοι το εκτιμάνε.




Η Λένα από την άλλη έκανε την επιλογή της. Επέλεξε. Ανάμεσα σε φώς και σκοτάδι. Επέλεξε και τα δύο. Κάτι πρωτοφανές. Εκείνη μπορεί να ανακουφίστηκε , να της έφυγε ένα τεράστιο βάρος, αλλά όλα γύρω της έγιναν ένα μπάχαλο. Αυτή η επιλογή θα επηρεάσει τους  πάντες. Κατά πρώτον ο καιρός τρελάθηκε. Η ζέστη είναι αποπνίχτηκη. Έχει σπάσει κάθε ρεκόρ. Επίσης, οι δυνάμεις των καλών Κάστερς έχουν αποδυναμωθεί (και σαλτάρει λίγο για να πούμε την αλήθεια). Κάθε φορά που κάνουν ένα μαγικό δεν ξέρουν τι συνέπειες θα φέρει μαζί του. Και νιώθει σαν να φταίει αυτή για όλα. Προσπαθεί να τα διορθώσει όλα. Θα τα καταφέρει??? Ακόμα και αν πρέπει να θυσιάσει ότι αγαπά???




Ο Ίθαν όμως δεν πρέπει μόνο να ελέγξει μια ατίθαση Ρίντλεη, να βοηθήσει ένα δαιμονίκ να κατανόηση τις δυνάμεις του, να βοηθήσει την Λένα να επαναφέρει την Τάξη των πραγμάτων και να είναι προσεκτικός όταν την φιλάει για να μην λιποθυμήσει. Όχι. Δεν είναι μόνο αυτά. Παρόλο που όπως καταλάβατε είναι πολλά αυτά που πρέπει να κάνει, σχεδόν ταυτόχρονος μάλιστα, έχει και άλλες ευθύνες, υποχρεώσεις και προβλήματα. Όπως το να βρει τον Τζόν. Ένα περίπλοκο υβρίδιο. Επίσης, πρέπει να διατηρήσει την σχέση του με την Ολίβια στα όρια του φιλικού. Ακόμα, να ελέγξει τον πατέρα του που έχει γίνει από την <<αρρώστια>> που είχε να τον βασανίζει. Επιπρόσθετα πρέπει να προστατεύσει την Λένα πάση θυσία από την παραφρονημένη μητέρα της και τον αθάνατο Αβραάμ. Και κορυφή στην λίστα του είναι το γεγονός ότι ξεχνάει συνέχεια πράγματα. Αριθμούς, ονόματα, τηλέφωνα, άτομα, πρόσωπα και ένα σωρό άλλα πράγματα. Δεν έχει ιδέα τι ου συμβαίνει. Αλλά θέλει να το ανακαλύψει.




Όταν όμως μάθει ότι αυτός είναι ο Ένας και μοναδικός για να λυθούν όλα τι θα κάνει???




Θα αντέξει να θυσιαστεί για να σώσει όσους αγαπά και να τα αφήσει όλα πίσω του???




Όλα κρέμονται από  μια κλωστή. Από μια απόφαση του.




Τι θα κάνει???




Θα τα μάθετε όλα εδώ. Στο τρίτο βιβλίο της σειράς.




Προσωπική γνώμη:




Το καλύτερο βιβλίο της σειράς έως τώρα. Με διαφορά. Τα ερωτηματικά είναι παντού. Και οι απαντήσεις επίσης. Αρκεί να ξέρεις που να κοιτάξεις. Οι ήρωες κάνουν τα πάντα για να προστατεύσουν ο ένας τον άλλον. Πλέον είναι παραπάνω από απλοί φίλοι. Είναι οικογένεια. Μπορεί όχι από αίμα αλλά από εμπειρίες, από περιπέτειες, από στιγμές αξέχαστες. Το βιβλίο ήταν θαυμάσιο. Είχε ότι θα ζητούσε ο καθένας από ένα βιβλίο.




ΑΓΠΆΠΕΣ, ΈΡΩΤΕΣ, ΠΡΟΔΩΣΊΕΣ, ΜΥΣΤΎΡΙΟ, ΚΊΝΔΥΝΟΣ, ΘΥΣΊΕΣ, ΨΈΜΑΤΑ!!!




Όλα αυτά και πολλά παραπάνω εδώ!!!




Αυτό το βιβλίο μπήκε στην καρδιά μου!!!




Λίγα λόγια για τον ήρωα:




Ίθαν Γουέιτ:




Ο Ίθαν είναι ,όπως μάθαμε και από τα δυο προηγούμενα βιβλία, το αγόρι που κάθε κοπέλα θα ήθελε να γνωρίσει. Όμορφος, έξυπνος, γενναιόδωρος, σβέλτος (με όλες τις έννοιες) , δυνατός (ψυχικά και σωματικά) και πιστός. Όταν αγαπά δεν μπορεί τίποτα και κανείς να τον εμποδίσει έτσι ώστε να μην βρει και να προστατεύσει αυτούς που αγαπά. Όποιος και αν είναι. Μπορεί να μην έχει δυνάμεις αλλά έχει μια προσωπικότητα που εμπνέει σεβασμό. Πιστεύει πάντα πως όταν όλα είναι σκοτεινά  και λάθος ότι μπορούμε να φέρουμε το φως. Ακόμα και στην χειρότερη κατάσταση αν βρεθεί πιστεύει ότι όλα θα πάνε καλά. Ο Ίθαν φέρνει πάντα μαζί του και την ελπίδα. Για ένα καλύτερο αύριο. Δεν τον νοιάζει τι λέει η μοίρα η δική του και του καθένα ξεχωριστά. Πιστεύει πως εμείς μπορούμε να καθορίσουμε την μοίρα μας. Το μέλλον μας. Ότι κανένας δεν μας ελέγχει. Ότι κάνουμε είναι γιατί εμείς το επιλέξαμε. Ο Ίθαν δεν φοβάται το αύριο και αυτά που θα φέρει. Δεν φοβάται τα προβλήματα. Δεν φοβάται το σκοτάδι που μπορούν να φέρουν κάποια άτομα. Δεν φοβάται να θυσιαστεί για να προστατεύσει τους ανθρώπους γύρο του. Ήτε είναι φίλος του ήτε είναι εχθρός του. Δεν φοβάται  να κάνει το σωστό. Φοβάται να χάσει τους ανθρώπους που αγαπά.




Για όλα του αυτά τα χαρακτηριστικά των αγαπάμε.




Για όλα του αυτά τα χαρακτηριστικά τον θαυμάζουμε με τόσο πάθος.




Ο Ίθαν είναι ένας και μοναδικός.

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις