"Πέρσι Τζάκσον Και Οι Ολύμπιοι - Και Η Κατάρα Του Τιτάνα" (Βιβλίο 3ο από 5) Του Rick Riordan












Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:




Μερικοί ήρωες φτιάχνονται, άλλοι γεννιούνται... από τους θεούς.

Δύο χρόνια πριν, όλα άλλαξαν στη ζωή του Πέρσι Τζάκσον.
Ανακάλυψε ότι δεν είναι απλώς ένα παιδί σαν όλα τ' άλλα -για την ακρίβεια όχι σαν όλα τ' άλλα, αφού η δυσλεξία του και το σύνδρομο διάσπασης της προσοχής τού κάνει δύσκολη τη ζωή στο σχολείο... αλλά ένας ημίθεος, γιος μιας θνητής και του θεού Ποσειδώνα. Αυτό άλλαξε τα πάντα. Ανακάλυψε πως ο φίλος του ο Γκρόβερ είναι σάτυρος, και στην Κατασκήνωση των Ημίαιμων γνώρισε πολλούς άλλους ημίθεους, κι ανάμεσα σ' αυτούς την Άναμπεθ, κόρη της θεάς Αθηνάς.

Με τους νέους του συντρόφους, και ύστερα από απίστευτες περιπέτειες, κατάφερε να πρώτα να λύσει το μυστήριο της Κλοπής της Αστραπής και του κεραυνού του Δία και να αποτρέψει έναν πόλεμο που θα κατέστρεφε τον κόσμο. Ένα χρόνο αργότερα, όταν κάποιος δηλητηρίασε το δέντρο της
Θάλειας που προστάτευε την κατασκήνωση, βρήκε το Χρυσόμαλλο Δέρας, το αντίδοτο για το δηλητήριο.

Και τώρα, ο Πέρσι μαζί με την Άναμπεθ και τη Θάλεια διεισδύουν σε ένα μυστηριώδες ιδιωτικό σχολείο όπου ο Γκρόβερ έχει εντοπίσει δύο νέους ημίαιμους, τα αδέρφια Μπιάνκα και Νίκο ντι Άντζελο, για να τους φέρουν στην κατασκήνωση των Ημίαιμων. Όμως ο Στρατηγός του Κρόνου έχει στήσει μια παγίδα για τους ήρωες. Ο δόκτωρ Άγκαθ, ο υποδιευθυντής του σχολείου, δεν είναι παρά ένας μεταμορφωμένος μαντιχώρας, ένα φοβερό τέρας από τη στρατιά του Κρόνου. Με τη βοήθεια της Άρτεμης, της θεάς του κυνηγιού, και των Τοξοτριών της ο Πέρσι και οι σύντροφοί του θα τον νικήσουν προσωρινά, όμως η Άναμπεθ θα αιχμαλωτιστεί.

Και ένα άλλο παράξενο αλλά καλόβολο τέρας, ένας οφιόταυρος, έχει βγει από τα έγκατα της γης, και
αν οι κρόνιες δυνάμεις το πιάσουν, τότε η ήττα των ολύμπιων θεών είναι βέβαιη. Η Άρτεμη φεύγει για να το κυνηγήσει, όμως πέφτει και αυτή στην παγίδα του Στρατηγού και αιχμαλωτίζεται.
Η πρόκληση είναι τώρα πια διπλή: η Άρτεμη πρέπει να ελευθερωθεί πριν από το χειμερινό ηλιοστάσιο,
όταν θα γίνει το συμβούλιο των θεών στον Όλυμπο, και πρέπει να σωθεί και η Άναμπεθ... 

Όμως για να
γίνει αυτό, κάποιος ημίαιμος, σύμφωνα με το χρησμό, πρέπει να θυσιαστεί... Έτσι ο Πέρσι Τζάκσον, ο
Γκρόβερ, η Θάλεια και οι Τοξότριες της Άρτεμης ξεκινούν για μια απίστευτη περιπέτεια, που θα τους
φέρει αντιμέτωπους με το λιοντάρι της Νεμέας, τον Ερυμάνθιο κάπρο, τους σκελετωμένους στρατιώτες του Κρόνου... Και όλα θα κριθούν στον Κήπο των Εσπερίδων και στο βουνό του τιτάνα Άτλαντα...
 



Λίγα λόγια για το βιβλίο:




Η εκπληκτική συνέχεια του <<έπους>> Πέρσι Τζάκσον μετά από τα πρώτα 2βιβλία , Η Οργή Του Τιτάνα , αναπαριστάτε τον επόμενο χειμώνα . Μου άρεσε πολύ το γεγονός ότι οι περιπέτειες του συγκεκριμένου βιβλίου έγιναν σε άλλη εποχή του χρόνου . Ποιο συγκεκριμένα τα προηγούμενα βιβλία είχαν φόντο ένα θερμό καλοκαίρι ενώ στο συγκεκριμένο έναν χειμώνα . Μπορεί να είναι διαφορετικός ο τόπος και η εποχή μα αυτό δεν σημαίνει πως ένα βιβλίο είναι λιγότερο καλογραμμένο από το άλλο . Αντίθετα , όσο ο Ρίορνταν δημιουργεί και άλλα βιβλία ( που όλα τα λατρεύω και τα διαβάζω , εννοείται ) τόσο εκτιμάω και άλλο την ιδιαίτερη και μοναδική γραφή του . Όπως έχω αναφέρει και παλιότερα η γραφή του έχει κάτι το αντιρατσιστικό που μου αρέσει πάρα πολύ . Είναι ένα χαρτί που δεν το αποφασίζει συχνά να το παίξει ένας καλός συγγραφέας . Είναι σπάνιο να αποφασίζει κάποιος να γράψει μια ιστορία με πρωταγωνιστή κάποιον με διαφορετικό χρώμα , εθνικότητα , πίστη κ.τ.λ. και αυτό είναι κάτι που εκτιμάω ιδιαίτερα . Σε αυτό το βιβλίο ο Πέρσι έχει μπλέξει . Πάλι . Και μάλιστα πολύ άσχημα . Ένα μυθικό τέρας ( ποιο αρχαίο και επικίνδυνο δεν γίνεται ) απήγαγε την Άναμπεθ ενώ εκείνος και η Θάλια προσπαθούσαν να προστατέψουν τους δυο νέους ημίαιμους  που ανακάλυψαν . Κάτι που τώρα τελευταία γινόταν σπάνια . Όσο και αν έψαχναν για καινούργιους ημίαιμους δεν μπορούσαν να βρεθούν . Ήταν σαν μια ασπίδα να τους περιτριγύριζε .




Στην καινούργια του περιπέτεια οι προκλήσεις που θα πρέπει να αντιμετωπίσει θα είναι οι εξής : να βρει την θεά Άρτεμις και την Άναμπεθ που τις έχει αιχμάλωτες ή μάλλον τις έχει σαν δόλωμα , ένας παλιός εχθρός . Ένας εχθρός που εμφανίζεται συνέχεια μπροστά τους . Ένας εχθρός που πάντα κάτι σκαρώνει για να τους κάνει την ζωή μαρτύριο , για άλλη μια φορά . Νομίζω πως όλοι καταλάβατε ποιος είναι . Ονομάζεται Λιούκ , ένας παλιός φίλος και πλέον ο μεγαλύτερος εχθρός ή μάλλον ποιο συγκεκριμένα είναι συνέταιρος με τον ποιο ισχυρό αντίπαλο που είχε ποτέ ο Όλυμπος και ολόκληρος ο κόσμος . Τον Κρόνο . Τέλος , θα πρέπει να βρει κάτι που αν το αποκτήσουν λάθος χέρια θα σημαίνει μονάχα ένα πράγμα . Το τέλος του κόσμου όπως όλοι τον ξέρουμε . Και αυτό είναι κάτι που δεν θα το αφήσει ποτέ να συμβεί .  




Προσωπική γνώμη:




Φανταστικό . Όλη η σειρά είναι ένα πρωτοφανές φαινόμενο αλλά το συγκεκριμένο βιβλίο μου άρεσε ιδιαίτερα . Όποιος θέλει ένα βιβλίο να περνά ευχάριστα η ώρα του και να διδαχτεί ταυτόχρονα κάποια συναρπαστικά γεγονότα της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας αυτή η σειρά είναι ακριβώς αυτό που ψάχνει. Χωρίς περιστροφές θα σας το πω . Αυτό το βιβλίο ήταν τόσο καλογραμμένο που ύστερα δεν άντεξα το ξαναδιάβασα από την αρχή.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις