"Οι Περιπέτειες Του Νεαρού Σέρλοκ Χόλμς - Νέφος Θανάτου" (Βιβλίο 1ο από μεχρι τώρα 5) Του Άντριου Λεϊν









Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:




Όταν ο δεκατετράχρονος Σέρλοκ Χολμς ανακαλύπτει ένα πτώμα καλυμμένο με διογκωμένες φλύκταινες, η ζωή του πρόκειται να αλλάξει για πάντα. Το ατρόμητο πνεύμα του Σέρλοκ και η δίψα του για περιπέτεια τον οδηγούν σε ένα ταξίδι γεμάτο αγωνία -από την ήσυχη εξοχή στον υπόκοσμο των λονδρέζικων λιμανιών. Μέσα από τη φωτιά, την απαγωγή και τα κυκλώματα κατασκοπείας θα βρεθεί στην καρδιά μιας φρικτής πλεκτάνης που θέτει σε κίνδυνο το μέλλον ολόκληρης της Βρετανίας.




Ο νεαρός Σέρλοκ Χολμς θα χρειαστεί και την τελευταία ρανίδα θάρρους, αποφασιστικότητας και δύναμης, προκειμένου να κατατροπώσει έναν αληθινά καταχθόνιο αντίπαλο... 




Λίγα λόγια για το βιβλίο:




Όλοι γνωρίζεται τον θεό του μυστηρίου . Τον πασίγνωστο Σέρλοκ Χολμς. Ε λοιπόν αυτή η φοβερή σειρά βιβλίων δεν μιλάει για τον παρατηρητικό ενήλικα που ξέρει τα πάντα για την επίλυση των ποιο περίπλοκων και μπερδευτηκών μυστηρίων . Αλλά για έναν <<συνηθισμένο>> έφηβο . Το συνηθισμένο είναι ανάλογα πως το βλέπει ο καθένας . Είναι συνηθισμένος ένας έφηβος που έχει την παρατηρητικότητα γερακιού , την εξυπνάδα στο έπακρο , την εφευρετικότητα ενός πανέξυπνου εφευρέτη και τέλος την γενναιότητα και το πνεύμα ενός μαχητή ??? Θα απαντήσω εγώ για σας . ΌΧΙ . Υπάρχει μόνο ένα τέτοιο αγόρι . Ένα αγόρι που τώρα αρχίζει το μοναδικό του ταξίδι σε αυτόν τον περίεργο κόσμο που επρόκειτο να μπει . Ένα ταξίδι επικίνδυνο . Γεμάτο κινδύνους . Για να μπορέσει όμως να αντεπεξέλθει χριάζεται την κατάλληλη εκπαίδευση . Πρέπει να μάθει από τον καλύτερο των καλύτερων . Για να γίνει στο μέλλον αυτός που όλοι ξέρουμε και θαυμάζουμε . Ο ένας και μοναδικός Σέρλοκ Χολμς . Σε αυτό το βιβλίο … θα δούμε καινούργιες γνωριμίες , τους πρώτους-αληθινούς έρωτες , νέες αναπτυσσόμενες ικανότητες , δεδομένα που θα αλλάξουν την απλή νοοτροπία που βλέπουμε τα πράγματα και δράση . Πολύ δράση . 




Προσωπική γνώμη:




Εξαιρετικό βιβλίο . Έξυπνο , μυστηριώδες , με καταιγιστική πλοκή , με αναλυτικές περιγραφές και απόλυτα ανατρεπτικό . Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι αυτό το βιβλίο είναι γεμάτο δράση και μυστήριο αλλά είναι και κατά κάποιον τρόπο … διδακτικό . Σου μαθαίνει έναν διαφορετικό μα ταυτόχρονα καλύτερο τρόπο σκέψης . Πώς να βλέπεις τα πράγματα από μια άλλη οπτική γωνία . Το ΛΆΤΡΕΨΑ . 




Λίγα λόγια για τον ήρωα:




Σέρλοκ Σκοτ Χολμς:




Ιδιοφυΐα  . Πανέξυπνος . Διορατικός . Παρατηρητικός . Δραστήριος . Μαχητικός . Γενναίος. Φιλεύσπλαχνος . Καλός . Ευγενικός . Ένας μικρός κύριος . Φιλομαθής . Περίεργος . Πάντα μπλέκει εκεί που δεν τον σπέρνουν . Αυτός είναι ένας ακόμα λόγος για τον οποίο τον αγαπήσαμε. Είναι ένα 14άχρονο αγόρι με πάρα πολλές αρετές και χαρίσματα . Μπορεί και καταλαβαίνει πράγματα με ελάχιστες πληροφορίες . Είναι ένας χαρακτήρας που όλοι θα ήθελαν να γνωρίζουν . Κάποιος που με τον ακέραιο χαρακτήρα και τον αυθορμητισμό του καταφέρνει να μας κερδίσει  από την πρώτη σελίδα .

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις