Καινούργια Βιβλία Από Εκδόσεις Διόπτρα







1)Ο κήπος των πειραμάτων 1








Ρίνα, Τζένα, Σέσιλι… Τρεις νύφες σ’ έναν μυστηριώδη κήπο πειραμάτων
Όταν οι επιστήμονες δημιούργησαν τα γενετικά τέλεια παιδιά, όλοι νόμιζαν ότι το μέλλον της ανθρώπινης φυλής είναι εξασφαλισμένο. Αν και η πρώτη γενιά ήταν σχεδόν αθάνατη, ένας ιός σκορπά το θάνατο στις επόμενες γενιές. Είκοσι πέντε χρόνια ζωής το όριο ηλικίας για τους άντρες, είκοσι για τις γυναίκες. Άνθρωποι που μετατρέπονται σε ωρολογιακές βόμβες… Επιστήμονες γενετιστές που ψάχνουν απεγνωσμένα το αντίδοτο… Νεαρά κορίτσια που απάγονται για να γίνουν «νύφες» και να «παράγουν» όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά για να μην εξαφανιστεί το ανθρώπινο είδος από τη γη….
Η δεκαεξάχρονη Ρίνα έχει μόλις τέσσερα χρόνια ζωής όταν πέφτει θύμα απαγωγής από τους «Συλλέκτες» και οδηγείται στον Κήπο των Πειραμάτων, στον μαγικό κόσμο των ψευδαισθήσεων και του πλούτου. Μυστικά μονοπάτια, σκοτεινά δωμάτια, νοσηρά μυστικά, αβεβαιότητα, ψευδαισθήσεις… Άραγε υπάρχει ελπίδα για να ξαναβρεί την ελευθερία της; Θα ξαναβρεί το νήμα που θα την οδηγήσει στον πραγματικό κόσμο;




2)Ο κήπος των πειραμάτων Μέρος Β








Ένα βιβλίο γραμμένο από την οπτική ενός νεαρού κοριτσιού που ο κόσμος δεν του έχει αφήσει την πολυτέλεια να ζει σύμφωνα με την ηλικία του, που καθρεφτίζει τους φόβους της εφηβείας μέσα από μια σκοτεινή πραγματικότητα, και που αφυπνίζει για την άσχημη τροπή που μπορεί να πάρουν τα πράγματα αν τα αφήσουμε στην τύχη τους. 
Αντζελίνα Σαλαλά
Αρθρογράφος, reviewer, blogger και φανατική βιβλιοφάγος

Η Lauren DeStefano πλάθει μια εφιαλτική και ανατριχιαστική πραγματικότητα γεμάτη λάμψη και πλούτη, μια χρυσή φυλακή από την οποία κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει. «Ο Κήπος των Πειραμάτων» είναι από εκείνα τα βιβλία που δεν σε αφήνουν σε ησυχία παρά μόνο όταν φτάσεις στην τελευταία σελίδα.
Μαίρη Α., αναγνώστρια




3)Άσε το διάβολο ήσυχo









Ο Ντέιβ Γκάρνεϊ, ο ντετέκτιβ με τις περισσότερες διακρίσεις στην ιστορία της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, προσπαθεί να προσαρμοστεί στη ζωή του συνταξιούχου. Αφήνοντας πίσω τη φοβερή ένταση της δουλειάς, ζει πλέον με ηρεμία στο αγρόκτημά του μακριά από την πόλη και την τρέλα της. 
Μια μέρα, δέχεται την απρόοπτη επίσκεψη της παραγωγού ενός τηλεοπτικού ντοκιμαντέρ η οποία του ζητάει πληροφορίες για τη δράση ενός διαβόητου δολοφόνου. Η μοίρα παίζει το τελευταίο της χαρτί και ο Γκάρνεϊ ρίχνεται στο πιο επικίνδυνο παιχνίδι της καριέρας του. Δύο απανωτές εκφοβιστικές ενέργειες εναντίον της ζωής του είναι μόνο η αρχή και, καθώς η κατάσταση ξεφεύγει, ο Γκάρνεϊ ψάχνει απεγνωσμένα για στοιχεία στο παρελθόν. 
Η αποκάλυψη έρχεται καθώς επανεξετάζει την αινιγματική υπόθεση του «Καλού Ποιμένα» που είχε απασχολήσει την αστυνομία και την κοινή γνώμη πριν από δέκα χρόνια: μια σειρά φόνων που συνοδεύονταν από ένα μανιφέστο ενάντια σε τραπεζίτες και πλούσιους. Όταν η φρενίτιδα των εγκλημάτων καταλάγιασε, οι αναλυτές που ασχολήθηκαν με την υπόθεση είχαν καταλήξει σε μια ερμηνεία που κανείς δεν θα διανοούνταν να αμφισβητήσει – κανείς, εκτός από τον Ντέιβ Γκάρνεϊ.
Ο Γκάρνεϊ τώρα είναι αποφασισμένος να τα παίξει όλα για όλα.




4)Century 1: Το δαχτυλίδι της φωτιάς









Κάθε εκατό χρόνια η ανθρωπότητα δοκιμάζεται. 
Κάθε εκατό χρόνια τέσσερις έφηβοι πρέπει να ανταποκριθούν σε μία πρόκληση.
Μόλις έχουν περάσει άλλα εκατό χρόνια και έφτασε η ώρα να επιλεγούν οι έφηβοι.
Η πρόκληση θα αρχίσει από τη Ρώμη, την πόλη της Φωτιάς.




5)Century 2: Το πέτρινο αστέρι








Κάθε εκατό χρόνια η ανθρωπότητα δοκιμάζεται. 
Κάθε εκατό χρόνια τέσσερις έφηβοι πρέπει να ανταποκριθούν σε μία πρόκληση.
Μόλις έχουν περάσει άλλα εκατό χρόνια και έφτασε η ώρα να επιλεγούν οι έφηβοι.
Η πρόκληση συνεχίζεται στη Νέα Υόρκη, την πόλη της Γης.




6)Η σκακιέρα των θεών










Η αλήθεια είναι ότι όταν εξοστρακίσεις τους θεούς από τον κόσμο τελικά θα επιστρέψουν για να πάρουν εκδίκηση.
Σε έναν φουτουριστικό κόσμο, που παραλίγο να καταστραφεί από φανατισμένους θρησκόληπτους, ο Τζάστιν Μαρτς, πρώην ερευνητής θρησκευτικών ομάδων, καταλήγει στην εξορία μετά από μια αποτυχημένη αποστολή. Η μοίρα αυτή αφήνει τον ευφυή ακόλουθο γεμάτο πικρία και ελεύθερο να ενδώσει στις καταχρήσεις. Ξαφνικά, ο Τζάστιν καλείται ξανά στη ΔΕΒΑ (Δημοκρατία Ενωμένης Βόρειας Αμερικής) για μια περίεργη αποστολή – να διαλευκάνει μια σειρά τελετουργικών φόνων που βρίθουν από φαινομενικά ανεξήγητα γεγονότα.
Η απροσδόκητη επιστροφή του Τζάστιν σημαδεύεται από ένα ακόμη μεγαλύτερο σοκ: η νέα συνάδελφος και σωματοφύλακάς του, η Μέι, είναι πραιτοριανή, μία από τους επίλεκτους και φονικότερους υπερστρατιώτες της ΔΕΒΑ. Η ανεξήγητη τελειότητα της ομορφιάς της και η αριστοκρατική ανατροφή της εξάπτουν την αχόρταγη περιέργεια του Τζάστιν –και την επιθυμία του– μολονότι η αληθινή φύση της κρύβει περισσότερο κίνδυνο απ’ όσο μπορεί να φανταστεί κανείς. 
Καθώς εξελίσσεται η έρευνά τους, ο Τζάστιν και η Μέι βρίσκονται μπροστά σε έναν τρομερό κίνδυνο. Μυστηριώδεις εχθροί και δυνάμεις, μεγαλύτερες απ’ ό,τι θα μπορούσαν να φανταστούν, αρχίζουν να συγκεντρώνονται στις σκιές και προετοιμάζονται να επανακτήσουν έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι είναι απλώς πιόνια στη σκακιέρα τους. 
Η Σκακιέρα των Θεών είναι το πρώτο μυθιστόρημα της σειράς Εποχή Χ της Richelle Mead και διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που οδήγησαν στην τεράστια επιτυχία της best seller σειράς Vampire Academy: είναι αισθησιακό, ρομαντικό, με ακαταμάχητους χαρακτήρες και μυθολογικές ίντριγκες· επίσης, διαθέτει δράση και σασπένς που κόβουν την ανάσα.




7)Η εξαφάνιση









Την ηµέρα που την απήγαγαν, η Aνν Ο’ Σάλιβαν, µία τριανταδυάχρονη µεσίτρια ακινήτων, είχε τρεις στόχους. Να πουλήσει ένα σπίτι, να βγάλει από το µυαλό της τον πρόσφατο καβγά που είχε µε τη µητέρα της και να φτάσει έγκαιρα στο ραντεβού που είχε κανονίσει µε το αγόρι της.
Η επίδειξη του σπιτιού δεν έχει πολύ κόσµο, αλλά εκεί που ετοιµάζεται να τα µαζέψει και να φύγει, καταφτάνει ο τελευταίος της επισκέπτης µε ένα βαν κι η Aνν σκέφτεται ότι ίσως τελικά σήµερα να είναι η τυχερή της µέρα.
Έκανε πολύ µεγάλο λάθος...

Τελικά, η αλήθεια δεν είναι πάντα λυτρωτική...




8)Vampire Academy 1




Η Ακαδημία του Αγίου Βλαντιμίρ δεν είναι ένα οποιοδήποτε σχολείο – είναι ένα κρυφό μέρος όπου βαμπίρ εκπαιδεύονται στη χρήση μαγείας και έφηβοι, που είναι άνθρωποι κατά το ήμισυ, εκπαιδεύονται για να τους προστατεύουν. Η Ρόουζ Χάθαγουεϊ είναι φύλακας της καλύτερής της φίλης Λίζα, της πριγκίπισσας των βρικολάκων. Στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν, τις σέρνουν πίσω στον Άγιο Βλαντιμίρ – εκεί όπου παραμονεύει ο απόλυτος κίνδυνος.
Η Ρόουζ και η Λίζα μυούνται στον απαγορευμένο έρωτα, στο ανελέητο κοινωνικό παρασκήνιο της Ακαδημίας και στις ακατονόμαστες βραδινές τελετουργίες. Όμως πρέπει να είναι προσεκτικές, γιατί τα πιο άγρια και επικίνδυνα βαμπίρ στον κόσμο θέλουν να κάνουν τη Λίζα δικιά τους, μια για πάντα.




9)Το μαγεμένο ποτάμι









Οι τρεις αινιγματικοί ξένοι που έφτασαν στα μέρη του Λάδωνα εκείνο το μοιραίο καλοκαίρι του 2010 ξεσήκωσαν θύελλες από κοιμισμένα πάθη που ξύπνησαν και σάρωσαν ζωές... 
Όλα ξεκίνησαν όταν η δεκαεφτάχρονη Μαρία-Λουίζα μαζί με τη μητέρα της και τον παππού της εγκατέλειψαν τη μακρινή Μαδρίτη και εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα, ελπίζοντας ότι άφησαν για πάντα πίσω τους το σκοτεινό παρελθόν τους και τα μυστικά του. Μα όπως πλέχτηκε ως τώρα το υφαντό, να ξεπλεχτεί δεν είναι μπορετό. Η γνωριμία τους με την παραδοσιακή οικογένεια των Λιακάσηδων παρασύρει τη νεαρή κοπέλα σ’ ένα ανίερο ερωτικό τρίγωνο που φέρνει αντιμέτωπους μάνα με κόρη, αδερφή με αδερφό, γιο με εγγονό και αναγκάζει τον γέροντα ιερέα της περιοχής να παραβεί τον όρκο του και να αποκαλύψει μυστικά της θείας εξομολόγησης. 
Στις γλιστερές ποταμόπετρες οι Μοίρες στήνουν χορό ζωής και θανάτου...




10)Οδυσσέας Μουρ 12: Η λέσχη των φανταστικών ταξιδιωτών










Η ΛΕΣΧΗ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΩΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΩΝ
Δύο είναι οι φρουροί που τη θάλασσα φυλάνε, δύστροποι, τρομακτικοί, με λόγχες οπλισμένοι.
Τρεις οι φίλοι που αντίπαλοί τους μέλλει να ’ναι, και στον αγώνα θα ριχτούν με τόλμη αρματωμένοι.




ΚΑΛΌ ΔΙΆΒΑΣΜΑ!!!

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις