Καινούργια Βιβλία Από Εκδόσεις Μεταίχμιο





Καινούργια και υπό έκδοση βιβλία από τις εκδόσεις Μεταίχμιο:





Το ράγισμα (Νυχτερινό Σχολείο βιβλίο 3ο από 5)









Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:




Συντετριμμένη κι εξοργισμένη, και κάτω από τη συνεχή απειλή του άγνωστου κατασκόπου στην Κιμμέρια Ακαδημία, η Άλι Σέρινταν νιώθει χαμένη. Και τώρα πια δεν είναι η μόνη που νιώθει έτσι – οι πάντες καταρρέουν. Οι μαθητές δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει, οι καθηγητές στρέφονται ο ένας ενάντια στον άλλον, οι Κανόνες χάνουν την ισχύ τους. Όταν ο Ναθάνιελ αποκαλύπτει το σχέδιο και τη στρατηγική του, η Ιζαμπέλ αρχίζει να χάνει τον έλεγχο της Κιμμέριας Ακαδημίας, του Νυχτερινού Σχολείου και ολόκληρης της οργάνωσης που κρύβεται πίσω από αυτά. Κι έτσι όπως το σχολείο διολισθαίνει σ’ ένα ολέθριο τέλμα παράνοιας και καχυποψίας, όλοι θεωρούνται ύποπτοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Όλοι μπορούν να φυλακιστούν χωρίς αποδείξεις και να καταδικαστούν χωρίς δίκη. Κανείς δεν είναι ασφαλής. Αυτή τη φορά δε χρειάζεται να τους βλάψει ο Ναθάνιελ. Αυτή τη φορά βλάπτουν μόνοι τους τον εαυτό τους.





Το βιβλίο αυτό εκδόθηκε στις 5/5/14. Ανυπομονώ να το διαβάσω.





Με μολύβι φάμπερ νούμερο δύο









Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:




Μνήμη και πολλή αγάπη χρειάστηκε για να γράψω την ιστορία της ζωής μου. Στο μυθιστόρημα μπορείς να λες ό,τι φαντάζεσαι, να κινείς τους ήρωές σου όπως θέλεις, να τους βάζεις να λένε ό,τι σκέφτεσαι εσύ. Όταν όμως τα πρόσωπα είναι αληθινά, δεν γίνεται ούτε τοσοδά να λαθέψεις, μια και κανείς τους δεν μπορεί πια να σε επιβεβαιώσει ή να σε διαψεύσει. Ευτυχώς που υπάρχει η αδελφή μου και η μνήμη της είναι αλάνθαστη και η ζωή της μπλέκεται με τη δική μου. Μόλις διάβασε αυτά που έγραψα μου είπε: «Έτσι ζήσαμε, έτσι ήταν αυτοί που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε». «Τώρα» της λέω, «που ξαναθυμήθηκες την ιστορία μας θα ‘θελες να είχαμε ζήσει μια άλλη ζωή;» «Με τίποτα» μου αποκρίθηκε αυθόρμητα. «Με τίποτα» συμπλήρωσα κι εγώ.





Αυτό το βιβλίο εκδόθηκε στις 24/9/2014.





Το τελευταίο τραγούδι (Χρυσή σειρά)









Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:




Η ζωή της Βερόνικα «Ρόνι» Μίλερ ανατράπηκε όταν οι γονείς της πήραν διαζύγιο και ο πατέρας της μετακόμισε. Τρία χρόνια αργότερα, αποξενωμένη από τον πατέρα της, θα αναγκαστεί από τη μητέρα της να περάσει το καλοκαίρι μαζί του. Πεισμωμένη και ατίθαση, η Ρόνι αντιστέκεται στις προσπάθειές του να την πλησιά­σει κι απειλεί να επιστρέψει σπίτι πριν τελειώσουν οι διακοπές. Μα σύντομα η Ρόνι γνωρίζει τον Γουίλ και ανακαλύπτει ότι τον ερωτεύεται, ανοίγοντας την καρδιά της στον μεγαλύτερο πόνο και τη μεγαλύτερη ευτυχία που έχει νιώσει ποτέ.




Αυτό το βιβλίο εκδόθηκε 17/3/2014. Αυτό το βιβλίο είναι πολύ ενδιαφέρον. Θα το διαβάσω σύντομα ελπίζω.




4)   1)    «Η ΜΗΔΕΙΑ ΔΕΝ ΧΟΡΕΨΕ ΠΟΤΕ»: ΤΟ ΝΕΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΑΣ ΤΡΑΥΛΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ










Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:




Η σύγχρονη Μήδεια του βιβλίου είναι η Αιμιλία Στρατάκη. Τέσσερις άνθρωποι παλεύουν να  διαρρήξουν τη σιωπή της κι έρχονται αντιμέτωποι με τα δικά τους μυστικά. Ποιες προδοσίες όπλισαν το χέρι της; Είναι άραγε μύθος η ακλόνητη μητρική αγάπη;




Αυτό το βιβλίο θα κυκλοφορήσει στις 2/6/2014.




Η νυχτερίδα









Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:




Ο επιθεωρητής Χάρι Χόλε αποσπάται από τη Δίωξη Εγκλημάτων του Όσλο στο Σίδνεϊ για να παρακολουθήσει την έρευνα που διεξάγουν οι τοπικές αρχές για την εξιχνίαση ενός φόνου. Ο Χάρι μπορεί να προσφέρει τη βοήθειά του αλλά έχει ρητές οδηγίες να μην μπλέξει. Το θύμα είναι μια εικοσιτριάχρονη Νορβηγίδα που είναι διάσημη στην πατρίδα της. Φυσικά, ο Χάρι δεν μπορεί να μείνει απλός παρατηρητής και συνδέεται φιλικά με τον επιθεωρητή που είναι επικεφαλής της έρευνας καθώς και με έναν από τους μάρτυρες, με αποτέλεσμα να βρεθεί αναμεμειγμένος με την έρευνα. Οι τρεις αυτοί άνθρωποι θα ανακαλύψουν πως η δολοφονία της κοπέλας είναι μόνο ο τελευταίος κρίκος μιας αλυσίδας ανεξιχνίαστων φόνων. Έχουν λοιπόν να αντιμετωπίσουν έναν ψυχοπαθή που δρα σε όλη την Αυστραλία. Καθώς ο κλοιός αρχίζει να κλείνει γύρω από τον δράστη, ο Χάρι φοβάται ότι κανείς δεν είναι πια ασφαλής – ούτε καν αυτοί που ερευνούν την υπόθεση.




Αυτό το βιβλίο εκδόθηκε στις 27/1/2014.




Αναγεννημένη (Ο Οίκος της Νύχτας)










Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:




Έπειτα από την απαλλαγή της από το Ανώτατο Συμβούλιο των Βρικολάκων η Νεφερέτ επιστρέφει στον Οίκο της Νύχτας της Τούλσα ως μεγάλη ιέρεια, ορκισμένη να πάρει εκδίκηση από τη Ζόι. Ο αθάνατος σύζυγός της Καλόνα, τον οποίο εξακολουθεί να κρατάει δέσμιο, είναι μόνο ένα από τα όπλα που σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει. Όμως η Ζόι έχει βρει άσυλο στη νήσο Σκάι όπου η βασίλισσα Σκιάχ έχει αναλάβει να την προετοιμάσει για να την διαδεχτεί. Ωραία δεν θα ήταν να γίνει βασίλισσα; Για ποιο λόγο να θέλει να επιστρέψει στην Τούλσα τώρα πια; Ύστερα από το χαμό του Χιθ, η Ζόι δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια – το ίδιο και η σχέση της με τον κούκλο πολεμιστή της, τον Σταρκ…
Τι γίνεται όμως με τη Στίβι Ρέι και τον Ραφαείμ; Το πλανερό κοράκι αρνείται να αφήσει να τον χρησιμοποιήσουν ενάντια στη Στίβι Ρέι. Τι άλλη επιλογή έχει όμως τη στιγμή που κανείς στον κόσμο – ούτε καν η Ζόι – δεν πρόκειται να αποδεχτεί τη σχέση τους; Τι θα προδώσει τελικά; Τον πατέρα του ή την καρδιά του;
Στο αγωνιώδες όγδοο βιβλίο της επιτυχημένης σειράς του Οίκου της Νύχτας, πόσο θα αντέξουν οι δεσμοί φιλίας, και πόσο δυνατά θα αποδειχτούν τα δεσμά που δένουν την καρδιά ενός κοριτσιού;



Το βιβλίο αυτό εκδόθηκε στις 14/5/2014.




Το δάγκωμα του φιδιού (Οι περιπέτειες του νεαρού Σέρλοκ Χολμς)









Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:




Μετά την απαγωγή του, ο Σέρλοκ βρίσκεται στην Κίνα και βυθίζεται στα μυστήριά της. Πώς είναι δυνατόν τρεις άντρες να δολοφονήθηκαν ταυτόχρονα, από το ίδιο φίδι, σε τρεις διαφορετικές τοποθεσίες της ίδιας πόλης; Ποιος τους ήθελε νεκρούς και γιατί; Οι απαντήσεις μοιάζουν να κρύβονται μέσα σ’ ένα διάγραμμα σε σχήμα ιστού αράχνης. Η αποκρυπτογράφησή του όμως οδηγεί σε ένα ακόμα πιο επικίνδυνο αίνιγμα: τι σχέση έχουν όλα αυτά με την απόπειρα ανατίναξης ενός πλοίου του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού;




Το βιβλίο αυτό εκδόθηκε στις 14/5/2014.




Η παγίδα









Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:




Μια κρυφή ιστορία αποκαλύπτεται 
– και δεν έχει καμία σχέση με όσα φανταστήκατε…


Η πρόκληση που αντιμετωπίζουν ο Τζιν και η Σίσι ξεπερνάει όλες τις προηγούμενες. Οφείλουν να παραμείνουν ζωντανοί προκειμένου να μεταμορφώσουν έναν κόσμο που επιδιώκει να τους εξαλείψει. Μοναδική τους ελπίδα είναι ένα νέο όπλο που θα αντιστρέψει τον ιό και θα μεταλλάξει τα αιμοδιψή πλάσματα γύρω τους, δίνοντάς τους ξανά την ανθρώπινη υπόσταση. Αυτό που χρειάζονται είναι ένας τρόπος για να το χρησιμοποιήσουν σε ολόκληρο γένος. Κι ενώ ο Τζιν πολεμάει για να σώσει όσους αγαπά, έρχεται αντιμέτωπος με την πραγματικότητα όσον αφορά τον πατέρα του… Κι όταν η αλήθεια έρχεται στο φως επιτέλους, είναι τόσο συγκλονιστική ώστε τίποτα δε θα είναι πια όπως πρώτα.




Το βιβλίο αυτό εκδόθηκε στις 5/5/2014.




Αστυνομία










Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:




Η Αστυνομία χρειάζεται τον Χάρι Χόλε γιατί ένας δολοφόνος τριγυρνά στους δρόμους του Όσλο και δολοφονεί αστυνομικούς. Συγκεκριμένα τα θύματα βρίσκονται σε τόπους εγκλημάτων που δεν κατάφεραν να εξιχνιάσουν. Οι φόνοι είναι βίαιοι και η αντίδραση των ΜΜΕ υστερική. Ο αιώνιος Χάρι, ντετέκτιβ από τη φύση του, έχει εμπλακεί σε όλες τις σημαντικές έρευνες εγκλημάτων των τελευταίων χρόνων στο Όσλο. Με την πολύ προσωπική του αίσθηση δικαιοσύνης να τον καθοδηγεί, πιστός σε ό,τι αγαπά και αποφασισμένος να το υπερασπιστεί, αυτή τη φορά μοιάζει χαμένος και ανήμπορος. Άραγε θα τα καταφέρει να ξεπεράσει για άλλη μια φορά τον εαυτό του καθώς το ναυάγιο της προσωπικής του ζωής τον έχει βυθίσει στον πάτο.




Αυτό το βιβλίο εκδόθηκε 5/5/2014.





Όποιος γνωρίζει αυτά τα βιβλία θα ήθελα πολύ να μου πει την γνώμη του.





ΚΑΛΌ ΔΙΆΒΑΣΜΑ!!!

Σχόλια

  1. Έτσι νομίζω και εγώ!!! Μόλις τα διαβάσω θα πω γνώμη!!! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. to nuxterino sxoleio: the best -ever-! to teleutaio tragoudi to exo dei se tainia. eixa ri3ei to klama! den nomizo pos 8a ande3o na to diabaso kiolas. pandos opoios 8elei siginitiko biblio gia na diabasei.... auto einai to katalilo!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να σου πω την αλήθεια εδώ και καιρό ψάχνω για ένα καλό βιβλίο που να μου προσφέρει βαθιά συγκίνηση !! Αν τελικά το διαβάσω θα ανεβάσω οπωσδήποτε κριτική!! ;)

      Διαγραφή
  3. Ξερεις μήπως το Νυχτερινό σχολείο βγει και σε ταινία???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Ακόμα δεν έχω ακούσει κάτι επί αυτού του θέματος. Μόλις μάθω όμως θα σε ενημερώσω. Συγνώμη που δεν μπορώ να κάνω κάτι καλύτερο.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις