"Η Τριλογία Της Χιονάτης - Κόκκινη Σαν Το Αίμα" (Βιβλίο 1ο από 3α) Της Salla Simukka










Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:




Στην καρδιά του παγωμένου χειμώνα της Φινλανδίας, μέσα στον σκοτεινό θάλαμο ενός σχολικού εργαστηρίου φωτογραφίας, στεγνώνουν κρεμασμένα ένα σωρό πλυμένα χαρτονομίσματα. Χιλιάδες ευρώ πιτσιλισμένα με αίμα.
Η δεκαεφτάχρονη Χιονάτη Άντερσον δεν ανακατεύεται σε ξένες δουλειές. Αλλά τα ματωμένα λεφτά που βρίσκει ανατρέπουν τα πάντα στη ζωή της: αναζητώντας τα ίχνη τους θα βρεθεί μπλεγμένη σε κυκλώματα ναρκωτικών και διαφθοράς. Και θα ριχτεί σ' έναν θανάσιμο αγώνα δρόμου για να σώσει τους φίλους της και τον εαυτό της.
Όταν θα δει το ίδιο της το αίμα να χύνεται στο χιόνι, θα είναι άραγε αργά;




Λίγα λόγια για το βιβλίο:




Με φόντο έναν βαρύ, ψυχρό αλλά κατά τα τ’ άλλα  όμορφο χειμώνα , μια τσάντα γεμάτη χρήματα  βρίσκετε μυστηριωδώς έξω από το σπίτι ενός υψηλού στελέχους της αστυνομίας . Τα άτομα που βρήκαν την τσάντα ήταν τρείς έφηβοι . Τρία πλουσιόπαιδα . Μόλις ανακάλυψαν το περιεχόμενο εκείνης της τσάντας έμειναν άναυδοι , κατάπληκτοι αλλά πολύ χαρούμενοι. Δεν τους ένοιαζε καν το γεγονός ότι τα χρήματα ήταν λερωμένα από μια κόκκινη ουσία που αργότερα ανακάλυψαν ότι ήταν… αίμα. Δεν ξέρουν όμως, ότι αυτή η τσάντα θα τους δημιουργήσει ένα σορό προβλήματα. Για αυτό εκείνη την στιγμή, την στιγμή της τόσης χαράς και αγαλλίασης, κάνουν ότι πιο αναμενόμενο. Την κρατούν. Για να βγάλουν το αίμα από τα χαρτονομίσματα, τα πηγαίνουν στο σχολείο και τα ξεπλένουν. Πίστευαν ότι δεν θα γίνει τίποτα. Ήταν σίγουρη ότι κανείς δεν θα τα βρει εκεί που τα έχουνε κρυμμένα. Κάνουν πολύ μεγάλο λάθος. Ένα κορίτσι που είναι σαν σκιά στους διαδρόμους. Ένα κορίτσι που δεν ενοχλεί ποτέ, που ταιριάζει παντού … και πουθενά. Αυτό το κορίτσι ανακαλύπτει το τι συνέβη και αποφασίζει να βοηθήσει, ακόμα και αν έχει τις αμφιβολίες της. Αυτό το κορίτσι λέγεται Χιονάτη Άντερσον. Χωρίς να το θέλει θα βρεθεί στο κέντρο αυτής της ιστορίας και θα κάνει τον κόσμο άνω κάτω μέχρι να ανακαλύψει το τι συμβαίνει.  



Προσωπική γνώμη:



Εκπληκτικό βιβλίο. Στην αρχή ήμουν λίγο δύσπιστη αν θα έπρεπε να το πάρω. Όσο όμως συνέχιζα να το διαβάζω συνειδητοποιούσα με μεγάλη μου ευχαρίστηση ότι αυτό το βιβλίο ήταν η καλύτερη επιλογή βιβλίου που θα μπορούσα να αγοράσω για να περάσω γα να περάσω ευχάριστα στον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο των διακοπών μου. Το συγκεκριμένο βιβλίο είχε κάτι που μου άρεσε ιδιαίτερα. Φυσικά ήταν μυστηριώδες, με αγωνία και με τόσο αναλυτικές περιγραφές που με ανατρίχιαζαν και που με άφησαν σύξυλη και άναυδη από την αγωνία. Υπήρχαν όλα αυτά και με το παραπάνω αλλά με εντυπωσίασε και κάτι πιο βαθύ. Ότι μέσα από το παρόν η συγγραφέας δημιούργησε κάτι μοναδικό, έτσι μας λύνονται οι απορίες μας, τα κενά της ιστορίας που μας έτρωγαν από μέσα προς τα έξω να τα ανακαλύψουμε. Αυτό το μοναδικό που μας προσφέρει όλα τα παραπάνω ήταν οι μνήμες, οι αναμνήσεις της πρωταγωνίστριας. Από τι καταλάβατε αυτό το βιβλίο μου άρεσε πολύ. Προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους να το διαβάσετε.




Λίγα λόγια για την ηρωίδα:



Χιονάτη Άντερσον:




Έξυπνη. Σοβαρή. Μετρημένη. Ψυχρή. Καχύποπτη. Δυνατή. Με αυτοπεποίθηση. Γενναία. Σταράτη. Ντόμπρα. Όλα αυτά είναι χαρακτηριστικά και χαρίσματα που αντιπροσωπεύει στο έπακρο την Χιονάτη. Η Χιονάτη πήγε στο καλλιτεχνικό λύκειο για πολλούς και περίεργους λόγους. Αυτοί οι λόγοι την κατέτρεχαν από το δημοτικό έως το γυμνάσιο.  Την έκαναν να φαίνεται φοβισμένη και αδύναμη. Ήταν αλήθεια. Έτσι την έκαναν να αισθάνεται. Έτσι ένιωθε. Αλλά κατάφερε να σταθεί ξανά στα πόδια της. Με κανέναν να την βοηθά. Να της συμπαραστέκεται. Αυτά που της συνέβησαν όμως την έκαναν πιο δυνατή , πιο γρήγορη, πιο έξυπνη έτσι ώστε το μυαλό της να παίρνει πιο γρήγορα στροφές, να παρατηρεί μικρές αλλά τα πολύ σημαντικές λεπτομέρειες. Όλα αυτά τα απόχτησε στην προσπάθεια της να επιβιώσει στην δύσκολη καθημερινότητα της. Η Χιονάτη δεν είναι ο τύπος του κοριτσιού τα παρατά, που τα βάζει κάτω εύκολα. Με άλλα λόγια είναι αδύνατον να μην αγαπήσεις αυτόν τον πολύπλευρο χαρακτήρα. 

Σχόλια

  1. Χρυσα ολα τα βιβλία που έχεις ανεβάσει ειναι εκπληκτικα... Συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι όντως πολύ ωραία βιβλία!!! Και για αυτό τα ανεβάζω!!! Γιατί μου αρέσουν ιδιαίτερα!! Θα ήθελα να ξέρω ποιο από όλα τα βιβλία που ανέβασα σου άρεσε περισσότερο!! Για να ξέρω τι είδους βιβλία αρέσουν περισσότερο στο αναγνωστικό κοινό να αναρτώ!! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μου αρεσουν πολυ τα μυθιστορηματα!! Και απο αυτα που έχεις αναρτησει μου αρέσουν: 1) η τριλογια της Χιονάτης
    2) Η προφητεία των αδελφων και η κινουμενη καταστροφή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τέλεια!!! Είναι όλα τέλεια βιβλία!!! Αξίζουν να διαβαστούν!!! Και ευχαριστώ που με βοήθησες και που μου απάντησες στα ερωτήματα που σου έθεσα!! Ευχαριστώ πολύ!!! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σκοτεινό και μυστηριώδες!! Το λάτρεψα!!! Τι συνδυασμός!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Όντως η συγκεκριμένη συγγραφέας έναν υπέροχο συνδυασμό και αυτός είναι και ο λόγος που το λάτρεψα.<3

      Διαγραφή
  6. Ποτε θα μας κανεις κριτικη και για τα αλλα 2 βιβλια της σειρας???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Δεν είμαι σίγουρη. Ελπίζω σύντομα. Επειδή προέχουν άλλες μάλλον θα αργήσουν. Συγνώμη.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις