"Τα Χρονικά Των Κέιν - Η Κόκκινη Πυραμίδα" (Βιβλίο 1ο από 3α) Του Rick Riordan
















Περίληψη από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:



Πρόσεχε τα ξόρκια σου! Ποτέ δεν ξέρεις ποιον μπορεί να ξυπνήσουν…
«Τα Χρονικά των Κέιν» είναι η νέα σειρά φαντασίας του Ρικ Ρίορνταν, η οποία βασίζεται στην αιγυπτιακή μυθολογία. Εδώ θα παρακολουθήσουμε τον Κάρτερ και τη Σέιντι Κέιν καθώς επιχειρούν να ανακαλύψουν την αλήθεια σχετικά με την οικογένειά τους, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούν να σώσουν τον κόσμο.
Μετά τον θάνατο της μητέρας τους, ο Κάρτερ και η Σέιντι Κέιν έχουν αποξενωθεί. Η Σέιντι μένει με τον παππού και τη γιαγιά της στο Λονδίνο, ενώ ο αδερφός της ταξιδεύει σ’ όλο τον κόσμο με τον πατέρα τους, τον ιδιοφυή αιγυπτιολόγο δόκτορα Τζούλιους Κέιν.
Μια νύχτα τα δυο αδέρφια ξανασμίγουν όταν ο πατέρας τους τα οδηγεί για ένα «ερευνητικό πείραμα» στο Βρετανικό Μουσείο, όπου ελπίζει να διορθώσει όσα πήγαν στραβά στην οικογένειά του. Όμως, αντί γι’ αυτό, απελευθερώνει τον Αιγύπτιο θεό Σεθ, ο οποίος τον στέλνει στην ανυπαρξία και αναγκάζει τα παιδιά να τραπούν σε φυγή για να σώσουν τις ζωές τους.
Σύντομα η Σέιντι και ο Κάρτερ θα ανακαλύψουν ότι οι Αιγύπτιοι θεοί ξυπνάνε και ο χειρότερος όλων τους –ο Σεθ– έχει βάλει στο στόχαστρο τους Κέιν. Για να τον σταματήσουν, τα αδέρφια πρέπει να φτάσουν μέχρι την άλλη άκρη της γης. Μια τολμηρή αναζήτηση ξεκινάει, που θα τους φέρει ακόμα πιο κοντά στην αλήθεια σχετικά με την οικογένειά τους και τη σχέση τους με ένα μυστικό τάγμα που υπάρχει από την εποχή των φαραώ.
  

Προσωπική γνώμη :



Καλογραμμένο βιβλίο . Άλλο ένα αριστούργημα από τον Ρίκ Ρίορνταν . Αλλά αυτή την φορά με θέμα την αρχαία αιγυπτιακή μυθολογία . Αναλύει με εξαιρετικό τρόπο τους θεούς και τις απόψεις που είχαν οι άνθρωποι εκείνης της εποχής με νέο , πρωτότυπο τρόπο. Με αυτό το βιβλίο μαθαίνουμε με ευχάριστο τρόπο , μέσα από τα αστεία και τις γκάφες των ηρώων , στοιχεία και γεγονότα της αρχαίας αιγυπτιακής μυθολογίας .        



Λίγα λόγια για τους πρωταγωνιστές:


Κάρτερ Κέιν :

Έξυπνος  ευρηματικός έφηβος που έχει πάθος με την αρχαία αιγυπτιακή ιστορία όπως και ο πατέρας του. Καλός , ειλικρινής , ένα φυσιολογικό  αγόρι . Ή έτσι νομίζει. Κάποιες στιγμές στην ζωή του παθαίνει ή βλέπει παράξενα και αλλιώτικα πράγματα που δεν μπορεί να ερμηνεύσει και για αυτό κάνει τα στραβά και συνεχίζει την ζωή του σαν να μην έγινε  τίποτα , η οποία είναι να πηγαίνει σε όλο τον με τον πατέρα του. Δεν είναι και η ποιο φυσιολογική ζωή για έναν σχεδόν 16 αλλά αυτή είναι η μόνη ζωή που ξέρει τα τελευταία 4 χρόνια από τότε που……


Σέιντι Κέιν :


Όμορφη , έξυπνη . Μια έφηβη με τα όλα της . Κάνει ότι θέλει και δεν την συγκρατεί κανείς και τίποτα . Μια κοπέλα με πολύ μεγάλη αίσθηση του χιούμορ και με αυτοπεποίθηση.  Με αυτά της τα χαρακτηριστικά της θα κάνει όλα τα αγόρια (ακόμα και έφηβους θεούς )να την ειρωνευτούν παρόλο που είναι απλός μια σχεδόν άχρονη . Όλα αυτά που την αντιπροσωπεύουν τα απόκτησε πριν από 4 χρόνια όταν άρχισε να μένει μόνιμα με τους παππούδες της όταν…..   Αλλά  για αυτό που θα την θαυμάσουμε είναι ότι θα ριψοκινδυνέψει τα πάντα για όσους αγαπά και νοιάζεται όπως και ο αδελφός της .    



Σχόλια

  1. Γεια σου χρυσα!! θα ήθελα την βοήθεια σου! Προσωπικά λατρεύω τη σειρά Πέρσι Τζάκσον και πρόσφατα έμαθα οτι υπάρχουν κι άλλα βιβλία με ήρωα τον Πέρσι. Συγκεκριμένα η σειρά λέγεται Heroes of Olumpus και αποτελείται απο πέντε βιβλία. Έχουν βγει και τα πέντε στα αγγλικά. Μήπως ξέρεις αν θα μεταφραστούν και στα ελληνικά γιατί θέλω πολύ να τα διαβάσω αλλα φοβάμαι λίγο να τα πάρω στα αγγλικά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,
      Ναι υπάρχουν και είναι εξίσου καταληκτικά. <3 Μην τα φοβάσαι. Δοκίμασε τα. <3 Και όχι δεν έχει μαθευτεί ακόμα κάτι για την μετάφραση τους. :(

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις